Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, semnal de ALARMĂ: România va fi 'taxată' la nivel european pentru evenimentele din 10 august

adevarul.ro
CGMB vot Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea spune că a cerut demisia lui Carmen Dan de la Ministerul de Interne, după semnalele primite de la Bruxelles prin comisarul european Corina Crețu.

"Trebuie să vă explic contextul (cererii de demisie a lui Carmen Dan - n.r.). Eu am luat cuvântul şi le-am transmis colegilor, în special domnului președinte, faptul că am vorbit ieri cu doamna comisar Crețu, care mi-a relatat o discuție cu comisarii și cu domnul președinte Juncker, care și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. Acceptând că ceea ce s-a întâmplat la 10 august nu este apreciat, deoarece sunt de acord că instituţiile democratice ale statului de drept trebuie apărate, în sensul că intervenția jandarmilor a fost corectă până la un punct, nu au fost de acord că manifestanții care nu au fost violenți au trebuit să suporte gazele lacrimogene și erau de ajuns alte măsuri. Această a fost ingrojorarea comisarilor europeni, care mi-a fost transmisă prin doamna Crețu, care m-a abilitat să transmit acest lucru colegilor din PSD", a declarat Firea.

Primarul Capitalei a afirmat că, pe 18 septembrie, Juncker va face referiei în discursul său şi la violenţele din 10 august.

"Sigur, suntem independenti, suvenarni, dar nu este usor sa vedem ce se transmite pe plan extern. Pe 18 septembrie se discuta ca Bulgaria va avea anumite avantaje, iar noua ni se va mentine MCV-ul", a mai precizat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.