Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea SOMEAZĂ un înalt prelat: 'Să înceteze să mai lanseze acuzații la adresa mea'

gabriela firea

Afirmaţia Arhiepiscopiei Romano-Catolice potrivit căreia decizia Municipalităţii de a aloca fonduri pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate este "hazardată şi profund nedreaptă", se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

"Arhiepiscopia Romano-Catolică ar trebui să ştie foarte bine că o sentinţă judecătorească nu poate fi adusă la îndeplinire prin încălcarea legii. Subliniem încă o dată că, înainte de efectuarea oricărui demers pentru demolarea acestui imobil, este obligatorie realizarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii modalităţilor de desfiinţare a construcţiei, estimarea costurilor şi determinarea impactului asupra clădirilor aflate în vecinătate", relevă sursa citată.

Citește și: Spot publicitar ȘOCANT: Fetițe care se joacă cu VIBRATOARE / VIDEO

PMB anunţă că vineri a fost semnată şi trimisă către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale o cerere privind eliberarea avizului referitor la desfiinţarea imobilului "Cathedral Plaza".

Municipalitatea precizează că acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac în zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este Catedrala Sf. Iosif.

Citește și: INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

"Îl somez public pe arhiepiscopul Robu să înceteze de îndată să mai lanseze acuzaţii la adresa mea sau a echipei de la Primăria Capitalei. Spre deosebire de domnia sa, singurul grup de interese pe care îl servesc eu este cel alcătuit din toţi bucureştenii. În ce priveşte speţa în cauză, am făcut şi voi face în continuare tot ce ţine de mine pentru punerea în aplicare a deciziilor instanţelor de judecată aşa că presiunile publice pe care le face cu insistenţă Arhiepiscopia Romano-Catolică nu-şi au rostul", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

PMB reaminteşte că a iniţiat demersurile pentru punerea în aplicare a sentinţei privind desfiinţarea Cathedral Plaza.

Citește și: LOVITURĂ pentru angajații din băncii: Interacțiunea cu clienții se va face prin intermediul inteligenței artificiale

Potrivit PMB, pentru identificarea modalităţilor de demolare şi a costurilor aferente, au fost demarate în anii precedenţi două proceduri de achiziţie publică. Ambele proceduri au fost anulate, prima pentru lipsa oricăror oferte conforme, iar la a doua nu s-a prezentat niciun ofertant.

Pentru continuarea demersurilor în vederea atribuirii unui contract de consultanţă în domeniul evaluării impactului asupra structurii Cathedral Plaza şi siguranţei în exploatare, precum şi pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei, a fost inclusă în Programul Anual al Achiziţiilor Publice pe anul 2017 al Municipiului Bucureşti o nouă procedură de licitaţie publică. În bugetul pentru 2017 a fost alocată suma de un milion de lei, relevă comunicatul.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Noua procedură urmează să fie publicată atât în Serviciul electronic de achiziţii publice, cât şi în TED (Tenders Electronic Daily).

Pe rolul instanţelor de judecată mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată.

Citește și: Eleven Madison Park a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume în 2017 / VIDEO

"Majoritatea dosarelor privind această speţă sunt suspendate până la soluţionarea dosarului nr. 8563/3/2013, aflat aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcţiei - SC Millenium Building Development SRL - prin care acesta a solicitat obligarea Primarului Municipiului Bucureşti să emită actul administrativ", se mai arată în comunicat.

Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti consideră că decizia Primăriei Capitalei de a aloca fonduri "pentru stabilirea modalităţilor de desfiinţare a construcţiei" Cathedral Plaza este o procedură fără finalitate şi îi cere primarului general să dea un răspuns privind data când va elibera dispoziţia de demolare a acestei clădiri "ilegale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.