Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Horga, deputat PNL: Am eliminat în Parlament prin amendamentele făcute de mine o serie de bariere birocratice în implementarea #PNRR

Facebook
Maria Horga

Deputatul PNL Gabriela Horga anunță că a reușit alături de alți colegi liberali din Parlament printr-o serie de amendamente să elimine o serie de bariere birocratice în implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Toate detaliile în postarea deputatului liberal de pe contul său de socializare:

”Am discutat astăzi în plen proiectele de lege pentru aprobarea celor două ordonanțe de urgență care reglementează măsurile pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

România dispune de o alocare de 29,2 de miliarde de euro, iar accesarea cât mai rapidă a acestor fonduri și implementarea planului sunt vitale pentru dezvoltarea țării noastre.

Fondurile trebuie angajate prin proiecte până cel târziu la 31 decembrie 2023, iar acestea au termen de finalizare 31 decembrie 2026, în caz contrar sumele trebuie returnate.

-Am căutat, în cadrul dezbaterilor din comisia de buget, cele mai bune soluții pentru accesarea cât mai rapidă a fondurilor, eliminând barierele birocratice.

Comisia de buget a aprobat amendamentele pe care eu, împreună cu alți colegi din #PNL, le-am depus la cele două ordonanțe de urgență. Ministerul investițiilor și proiectelor europene a susținut aceste amendamente.

-Am propus eliminarea necesității avizului ministerului investițiilor și proiectelor europene (MIPE) pentru proiectele din cadrul PNRR. Obligația obținerii avizul conform eliberat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene presupunea prea multă birocrație și risc de politizare. Vorbim de ani de zile despre descentralizare și debirocratizare și este cazul să nu mai încărcam autoritățile care implementează proiecte și reforme cu avize suplimentare, cu termene de eliberare ale acestor avize, timp în care proiectele stau pe loc.

-Am inclus în implementarea proiectelor, așa cum spune și Regulamentul European al Mecanismului de Redresare și Reziliență, și autoritățile locale și județene care vor gestiona proiectele sau cele care sunt responsabile de implementarea componentelor aferente reformelor, precum și partenerii sociali.

-Am mai propus, printre altele, și o modificare referitoare la definerea proiectelor mature, astfel încât să poată fi incluse inclusiv cele care se află deja în implementare sau în diverse stadii ale procedurilor de achiziție, dacă sunt considerate eligibile. Tocmai aceasta este definiția proiectului matur conform Regulamentului.

-Toate amendamentele făcute au primit votul plenului în cadrul dezbaterilor.”, susține Gabriela Horga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.