Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Horga, deputat PNL: Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor

facebook.com
Maria Gabriela Horga

Anunțul a fost făcut pe de deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, pe pagina sa de Facebook. Un amendament depus de mai mult deputați liberal va face posibil ca ”Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor”.

Explicații:

”Organizatorii de expoziții, târguri, congrese vor beneficia de sprijin, prin compensarea a 20% din pierderile companiilor. Am introdus aceste categorii pe lista celor care beneficiază de schema de ajutor de stat propusă în anul 2020 de Guvernul condus de Ludovic Orban pentru a compensa pierderile din industria HoReCa.

Mă bucur că plenul Camerei Deputaților a acceptat un amendament în acest sens, la OUG 10/2021, inițiat alături de colegii mei #liberali, Alexandru Kocsis, Diana Morar și Ionel Dancă.

Demersul este unul just, având în vedere că, din cauza pandemiei, organizatorii de evenimente au fost afectați, pentru că nu au putut să își desfășoare activitatea. Au nevoie de ajutor ca de aer, pentru a supraviețui. Este absolut necesară implementarea cât mai rapidă a măsurii de către Ministerul Economiei pentru a ajuta şi salva aceste industrii.

‼️Dacă astăzi vorbim despre cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană, o facem pentru că guvernele conduse de premieri #liberali au adoptat măsuri benefice pentru mediul de afaceri.

În cadrul dezbaterilor, parlamentarii PSD au încercat să zugrăvească o imagine apocaliptică a economiei, ignorând total faptul că,  de 14 luni de zile, ne confruntăm cu o criză economică la nivel mondial, generată de pandemie. Cei de la PSD ”uită” că atunci când au fost la putere, România a avut trei ani de zile (între 2017 și 2019) cea mai mare rată a inflației din UE, ajungând la 5%.

‼️Le-am transmis celor de la PSD să își imagineze cum ar fi fost cu un guvern condus de Viorica Dăncilă. Cred că și parlamentarii PSD răsuflă ușurați că a picat acel guvern la moțiunea de cenzură din 2019. Dacă rămânea Viorica Dăncilă nu cred că am fi avut programe precum #IMMInvest pentru asigurarea lichidității companiilor, nu cred că Guvernul Viorica Dăncilă ar fi putut vreodată să ia măsuri împreună cu mediul bancar.

‼️Dacă vorbim de amânarea ratelor pentru nouă luni pentru firmele din România și despre faptul că au avut capital să își continue activitatea, o facem pentru că acel guvern a fost condus de Ludovic Orban și nu de Viorica Dăncilă.

‼️Dacă astăzi vorbim despre revenirea economiei României, o facem pentru că guvernele conduse de premieri #liberali au fost capabile să vină cu măsuri precum șomajul tehnic, precum compensarea a 41,5% din salariu, precum munca flexibilă. Sunt măsuri pe care, în martie anul trecut, mediul de afaceri nici nu spera că le poate obține de la statul român, având în vedere experiența cu guvernele conduse de PSD.”, susține parlamentatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.