Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Scutea, întâlnire cu şefa Biroului secretarului american de stat pentru Problemele globale ale femeilor

Inquam Photos / Octav Ganea
gabriela scutea

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, s-a întâlnit cu şefa Biroului secretarului american de stat pentru Problemele globale ale femeilor, Katrina Fotovat, cu care a discutat despre combaterea violenţei domestice.

"Katrina Fotovat a enunţat politicile în domeniile 'gender balance' şi combaterea violenţei domestice, adoptate de administraţia Biden şi a remarcat generozitatea cu care poporul român şi autorităţile s-au implicat pentru rezolvarea situaţiei refugiaţilor ucraineni", informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie transmis, miercuri, AGERPRES.

Procurorul general al PICCJ a prezentat eforturile autorităţilor române pentru combaterea violului şi a infracţiunilor domestice, precum şi abordarea centrată pe victime în cursul investigaţiilor penale.

Gabriela Scutea a detaliat situaţia actuală în această materie, arătând demersurile făcute pentru încurajarea victimelor de a denunţa situaţiile de abuz şi violenţă, precum şi necesitatea creşterii calităţii serviciilor psihologice şi sociale de care dispun anchetatorii.

"Pe aceeaşi direcţie, a fost prezentat 'Îndrumarul teoretic şi practic privind infracţiunea de viol. O abordare axată pe victimele minore', instrument de lucru realizat de PICCJ în cursul acestui an şi diseminat la nivelul tuturor unităţilor de Parchet. În context, au fost prezentate alte elemente din sfera de coordonare pe care o exercită PICCJ (Ghid de acţiune pentru managementul cazurilor de violenţă domestică aflate pe rolul parchetelor şi instanţelor, Metodologia de investigare a infracţiunilor motivate de ură, Drepturile grupurilor vulnerabile)", arată sursa citată.

La întrevedere, oficialul american a fost însoţit de Kayla McGill, Katherine Zitzer, Alexandra Shema şi Alexandru Climescu din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Din partea Ministerului Public, au participat la întâlnire Ana Maria Edu, procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare, Nadina - Magdalena Spînu, procuror-şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe, Cristina Petre, manager public din cadrul Unităţii de Management al Proiectelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.