Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ a lui Klaus Iohannis: Preşedintele vrea soluţii care 'eliminează' inechităţile (VIDEO)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis rade ras

Klaus Iohannis a făcut o gafă majoră în conferinţa de presă de joi seara.  Conjugarea verbului "a elimina" i-a pus probleme serioase preşedintelui.

Referindu-se la plafonarea pensiei minime, Klaus Iohannis a afirmat: "Este o discuție foarte serioasă cea în jurul pensiilor. Discuția se va purta cu argumente și, evident, obiectivul final este să se găsească soluții care sunt sustenabile, plătibile și prin care se eliminează inechitățile și, evident, se cresc pensiile. Toată lumea întreabă: „cresc pensiile?”. Da, vor crește pensiile. Este un lucru evident, fiindcă ne dorim acest lucru, nu din alt motiv."

În varianta scrisă a declaraţiei, publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, apare forma corectă a verbului, "se elimină".

Pe lângă această gafă, preşedintele a "scăpat" şi alăturare neferită ce cuvinte, generând o cacofonie, în momentul în care s-a referit la creşterea vârstei de pensionare:

"În primul rând, mi se pare o idee foarte bună, fiindcă noi ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă, mai ales un deficit de forță de muncă calificată și, pe de altă parte, sunt foarte mulți angajați, mai ales în sistemele mari publice, care ar dori să continue munca lor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.