Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă a vicecancelarului austriac: Werner Kogler a spus că l-a impresionat faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile Austriei, ceea ce nu s-a întâmplat

reuters
Turnul Eiffel

Vicecancelarul austriac Werner Kogler a afirmat, joi, în parlament, că l-a impresionat faptul că Turnul Eiffel a fost iluminat în culorile Austriei după atacul de la începutul săptămânii, de la Viena. Celebrul turn încă nu a fost iluminat în culorile Austriei în această săptămână, notează Reuters, potrivit news.ro.

Atacul terorist de luni, din centrul Vienei, s-a soldat cu patru decese. După atac, preşedintele francez Emmanuel Macron a scris pe Twitter că Franţa împărtăşeşte durerea şi şocul poporului austriac.

Citește și: Situație fără precedent anunțată de Alexandru Rafila! ‘Există pericolul ca tratamentul să nu mai fie posibil’

„Aş vrea să spun că este impresionant să vezi, să simţi compasiune din întreaga lume, ceea ce arată cu adevărat solidaritate. M-a impresionat să văd la televizor că la Paris Turnul Eiffel a fost iluminat în roşu, alb şi roşu, dar şi alte semne de solidaritate ale metropolelor europene”, a spus Kogler într-un discurs în cadrul unei sesiuni speciale a parlamentului.

În mediul online au circulat imagini cu Turnul Eiffel în culorile Austriei, însă s-a dovedit că nu era ceva real. „Confirm faptul că nu a existat o iluminare specială a turnului după atacurile din Viena”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei care administrează Turnul Eiffel.

Nu este prima dată când apare o astfel de confuzie.

Uneori, pe internet apar după un incident imagini vechi care sugerează că Turnul Eiffel a fost iluminat în mod special, cum a fost cazul după moartea lui Nelson Mandela. Atunci, au apărut imagini cu turnul în culorile Africii de Sud, deşi iluminarea obiectivului nu fusese schimbată.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

„Se întâmplă acest lucru din când în când”, a afirmat altă purtătoare de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.