Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ uriașă a armatei ruse la cel mai mare exercițiu militar din istorie: Un elicopter a BOMBARDAT o zonă cu jurnaliști / VIDEO

Un elicopter militar rus de atac a deschis accidental focul asupra unor spectatori, în timpul jocurilor de război Zapad 2017, în vestul Rusiei, dezvăluie marţi un site rusesc, care scrie că două persoane au fost rănite, relatează The Associated Press.

Armata rusă a recunoscut incidentul, însă a insistat că nimeni nu a fost rănit, fără să precizeze când a avut loc incidentul, scrie news.ro.

Citește și: Paradoxul gigantului RCS&RDS: Din ce în ce mai puternic pe o piață unde devine un jucător tot mai mic!

Într-o înregistrare video postată online de site-ul de ştiri 66.ru, două elicoptere de atac evoluează la joasă altitudine, iar unul dintre ele trage o rachetă care explodează lângă un spectator, într-o parcare.

Potrivit ediţiei de marţi a site-ului, două persoane au fost rănite, iar două vehicule au fost distruse în acest incident, în cadrul exerciţiilor militare Zapad (Vest) 2017.

Citește și: Olguța Vasilescu a dat asigurări! Ce pregătesc ALEȘII

Accidentul a avut loc duminică sau luni, la poligonul Lujski, situat la aproximativ 100 de kilometri est de frontiera cu Estonia, dezvăluie site-ul.

Portalul de ştiri precizează că înregistrarea video i-a fost trimisă de către un martor anonim.

Citește și: Știi ce consumi? A fost identificat un parizer cu până la 12 E-uri, produse doar cu grăsimi saturate și peste 55% din doza zilnică de sare în doar 100g de produs

Preşedintele rus Vladimir Putin, însoţit de reprezentanţi de rang înalt militari, a asistat la exerciţii în acest poligon luni.

Districtul Militar rus de Vest a recunoscut marţi că înregistrarea video este autentică, însă a dezminţit că incidentul a avut loc luni.

Citește și: Mai atacă un jurnalist! După ce i-a „turnat” pe Sorina Matei, Tăpălagă și Turturică, fostul ofițer SRI lansează un nou ASALT

Districtul nu a făcut vreo precizare despre când sau unde a avut loc incidentul surprins în înregistrarea video, însă a subliniat că nimeni nu a fost rănit.

El precizează totodată că incidentul a fost cauzat de o defecţiune a sistemului de ţintire al elicopterului.

Citește și: HALUCINANT! STATUL ROMÂN scoate CEA MAI COSTISITOARE publicație din lume – cât cheltuie per exemplar

Manevrele militare Zapad 2017, comune cu Belarusul, se desfăşoară începând de joi în mai multe poligoane, în ambele ţări, şi se încheie miercuri.

Aceste jocuri de război îi îngrijorează pe unii membri NATO, mai ales ţările baltice şi Polonia, care au denunţat o lipsă de transparenţă şi au pus sub semnul întrebării intenţiile Moscovei.

Citește și: Atenție! Ce mașini se ieftinesc în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.