Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galați: Peste 350 de persoane au ajuns la spital cu fracturi, în urma căzăturilor din cauza poleiului

AGERPRES
spital 112 smurd

Secțiile de Urgențe ale spitalelor județene din Galați și Brăila sunt asaltate de pacienții care au căzut pe stradă din cauza poleiului și s-au ales cu contuzii, traumatisme, entorse și fracturi. De joi dimineață, la UPU Galați s-au prezentat 375 de pacienți, iar la Brăila aproximativ 100.

Ca să facă față numărului mare de solicitări, reprezentanții unităților medicale au suplimentat personalul de gardă, transmite Mediafax.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, începând de joi, la ora 6.00, s-au prezentat 375 de pacienți, majoritatea persoane cu fracturi și traumatisme rezultate în urmă căzăturilor pe polei.

Medicii și asistentele de gardă fac eforturi ca să acopere volumul mare de muncă.

Citește și: CFR anunță o întârziere de peste o oră și jumătate pentru trenul Galați - București

„Avem o creștere a cazurilor de ori, probabil că de 10 ori. Pe biroul meu sunt numeroase foi ale pacienților pe care nici nu am apucat să-i văd, este enorm de lucru”, a declarat presei medicul Lidia Șandru.

Și la Brăila este o situație asemănătoare. De la apariția poleiului, la UPU Brăila au ajuns în jur de 100 de pacienți cu fracturi, entorse și traumatisme, 16 dintre aceștia necesitând internare.

„Avem 16 internări până acum. În total, în jur de 100 de persoane s-au prezentat la Urgențe cu fracturi și entorse după ce au căzut pe stradă. Este o creștere foarte mare, într-o zi normală avem între două și cinci internări. De aceea, am suplimentat personalul mediu, au venit de acasă, din zilele lor libere, nu avem ce face”, a declarat directorul Spitalului Județean din Brăila, Delia Râșnoveanu.

Și serviciile de ambulanță din Galați și Brăila sunt sufocate de numărul apelurilor venite la 112 pentru persoane căzute pe stradă. În ultimele 24 de ore, echipajele de pe salvări au lucrat la foc continuu, fiind numeroase momentele în care nu au existat ambulanțe pentru noi misiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.