Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Oscar 2021 nu va fi transmisă la Hong Kong, pentru prima dată în 52 de ani

news.ro
academia americana de film oscar

Viitoarea gală a premiilor Oscar nu va fi transmisă la Hong Kong, pentru prima dată în peste 50 de ani, deşi acest teritoriu concurează la categoria cel mai bun film internaţional cu pelicula "Better Days" şi cu un scurtmetraj ,de asemenea nominalizat, care prezintă protestele antiguvernamentale din 2019, relatează EFE.

Într-un comunicat publicat luni de presa de specialitate de la Hollywood, canalul TVB a confirmat că nu va transmite ceremonia cum a făcut în fiecare an din 1969 încoace, o decizie care asigură că este "pur comercială", dar care coincide cu cenzura promovată de guvernul chinez împotriva scurtmetrajului documentar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Prins fără mască de protecție, Vlad Voiculescu e furios pe protestatarii care au scandat împotriva medicilor! ‘Sunt consternat și furios’

La începutul lunii, China a cerut mass-media locale să realizeze o acoperire minimă a galei premiilor Oscar pentru a evita neplăcerile şi pentru că aşa este corect din punct de vedere politic, potrivit ziarului hongkonghez Apple Daily.

"Do Not Split", de 36 minute, optează la premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, la Oscarurile care se vor decerna pe 25 aprilie.

Documentarul, regizat şi produs de Anders Hammer, prezintă mai ales versiunea manifestanţilor de la acele proteste în care se cerea o ameliorare a mecanismelor democratice din acest oraş semiautonom şi care se încheiau cu ciocniri violente cu poliţia.

La categoria cel mai bun film este selecţionat şi "Nomadland", al regizoarei Chloe Zhao (nominalizată şi la cel mai bun regizor), care iniţial a fost motiv de mândrie în China fiind prima femeie asiatică care a primit un Glob de Aur pentru acest film.

Însă euforia iniţială a trecut după ce s-a aflat că Zhao a declarat într-un interviu din 2013 că China este "locul unde minciuna există peste tot", fapt care a pus sub semnul îndoielii lansarea acestui film în ţara sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.