Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Premiilor Laureus: Nadia Comăneci și Ilie Năstase au desemnat sportivii anului 2016

www.national.ro
Nadia Comăneci Ilie Năstase

Sprinterul jamaican Usain Bolt, cel mai rapid om al planetei, a fost desemnat sportivul anului 2016 în cadrul celei de-a 18-a ediții a Galei Premiilor Laureus, care a avut loc marți seara la Monte Carlo, în timp ce la feminin premiul a revenit gimnastei americane Simone Biles.

Usain Bolt (30 ani) a cucerit trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara anului trecut, în probele de 100 m, 200 m și ștafetă 4x100 m, reușind astfel a treia sa "triplă" consecutivă, după cele de la JO din 2008 (Beijing) și 2012 (Londra), o performanță unică în lumea atletismului. El mai are în palmares 11 titluri de campion mondial.

Citește și: Cozmin Gușă o cooptează pe Alina Dumitru în echipa cu care vrea să conducă Federația de Judo

Campionul jamaican, care deține și recordurile mondiale în probele respective, a pierdut însă anul acesta una dintre medaliile de aur cucerite la Beijing, după ce unul dintre colegii săi din ștafeta de 4x100 m, Nesta Carter, a fost depistat pozitiv la reanalizarea eșantioanelor recoltate la JO 2008.

Simone Biles (19 ani) a cucerit, la rândul ei, patru medalii de aur și una de bronz la JO 2016 de la Rio, iar marți a devenit prima gimnastă a cucerit Premiul Laureus, de la inaugurarea acestuia, în 2000, anunță Agerpres.

Printre câștigătorii celorlalte premii atribuite în cadrul galei de la Monte Carlo se numără campionul mondial en titre de Formula 1, germanul Nico Rosberg, care a câștigat premiul pentru "performanța anului", echipa americană de baseball Chicago Cubs, desemnată "echipa anului" și înotătorul american Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, căruia i-a fost atribuit premiul pentru "revenirea anului".

Câștigătorii au fost stabiliți în urma votului juriului membrilor Academiei Laureus, printre care figurează și doi foști mari campioni români: gimnasta Nadia Comăneci și tenismanul Ilie Năstase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.