Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO - Premieră la Galați: a fost inaugurat primul spital construit după 1989

Costel Fotea, Facebook
Spital Galați

Primul spital construit în judeţul Galaţi după Revoluţie a fost inaugurat miercuri. Este vorba despre Unitatea Medico-Socială din localitatea Gănești. În noua clădire sunt îngrijiți pacienţii cu probleme neuro-psihice grave din toată țara, unii internați de peste 40 de ani, relatează Mediafax.

Şantierul a fost deschis în 2018, iar lucrarea a fost făcută cu bani din bugetul județean.

Noua clădire are dotări moderne și oferă 50 de locuri pentru pacienţi.

Citește și: 11 elevi de la Colegiul Militar din Breaza sunt infectați cu Covid-19

Imobilul are două etaje în care se află spaţii de tratament, zone administrative, sala de mese şi bucătăria, vestiare, farmacia şi camere cu două sau trei paturi cu grup sanitar propriu.

Investiţia în valoare de 14 milioane de lei nu a vizat doar noul spital, ci şi spaţiile aflate în exterior, precum parcarea şi calea de acces auto.

„Este un spital modern, cu saloane cu două sau trei paturi cu baie proprie, bucătărie complet utilată, cabiente medicale, spații pentru gimnastică medicală, masaj și fizioterapie, cabinet stomatologic și farmacie. Din păcate, mulți dintre cei de aici au fost abandonați de familie. Nimeni nu i-a mai vizitat de ani de zile. Astfel că, personalul de aici este singura familie pe care o au. Pentru ei, aici este acasă. Iar noi, trebuie să avem grijă de ei și să facem tot ce putem pentru a le face viața mai bună. Noul spital a însemnat o investiție de aproape 14 milioane de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Galaţi, Costel Fotea.

În unitatea gălățeană sunt pacienți din toată țara, unii fiind internați de peste 40 de ani.

„Este bine, uneori, să te mulțumești cu câte puțin, mai ales când vezi prin câte suferințe, prin câte povești, ca om, poți să ajungi aici. După o viață în care ai fost, poate, acolo sus, se întâmplă o nenorocire și să ajungi la fel ca cei de aici. Ei sunt mulțumiți în felul lor... Noi suntem ca o mamă, ca un tată pentru ei, unii chiar așa ne și spun”, a explicat asistentul medical Rodica Bujoreanu.

Deoarece numărul de cereri pentru internarea în centrul gălăţean este foarte mare, autorităţile au decis să păstreze un corp de clădire vechi în care sunt îngrijiţi alţi 122 de pacienţi. Acesta urmează să fie modernizat tot cu bani de la bugetul județean.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.