Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO - VIDEO Tornade puternice: un mort şi cel puţin 130 de răniţi în SUA; a fost instaurată starea de URGENŢĂ

O persoană a murit şi cel puţin 130 au fost rănite în urma mai multor tornade produse în statele americane Indiana şi Ohio peste noapte, distrugând case, spărgând ferestre şi punând capăt timpuriu anului şcolar pentru unii elevi din cauza deteriorării clădirilor, relatează Associated Press, informează Mediafax.

Citește și: Inflație uriașă în Venezuela în urma crizei politice: 130.060% în 2018

Furtunile s-au aflat printre cele 55 de turbulenţe despre care meteorologii au spus ar putea atinge solul luni în opt state care se întind spre est din Idaho şi Colorado. Marţi, o tornadă mare şi periculoasă a lovit vestul oraşului Kansas, Kansas, la sfârşitul zilei, a informat Biroul Naţional de Meteorologie. Gradul de distrugere nu este momentan cunoscut.

În ultimele două săptămâni, în SUA s-a înregistrat o activitate neobişnuit de mare de tip tornadă. Vânturile au desprins acoperişuri - lăsând casele să arate ca nişte păpuşă uriaşe - au distrus casele de la fundaţie, au smuls copaci, au rupt liniile de înaltă tensiune şi au făcut destule stricăciuni încât au fost vizibile pe radar. Echipajele de la autostrăzi au trebuit să utilizeze utilajele de dezăpezire pentru a elibera o autostradă interstatală din Ohio.

Guvernatorul statului Ohio, Mike DeWine, a decretat o stare de urgenţă in trei comitate grav afectate, permiţând statului să suspende procedurile normale de achiziţii şi să furnizeze repede consumabile cum ar fi apa si generatoare de electricitate.content-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.