Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garbine Muguruza s-a retras de la turneul de la Sydney

Garbine Muguruza

Garbine Muguruza are parte de un start de sezon problematic. Mai întâi, la Cupa Hopman, competiţie demonstrativă câştigată de Roger Federer şi Belinda Benicic pentru Elveţia, iberica a acuzat probleme la coapsa stângă, iar acum, la Sydney, sportiva cu origini venezuelene are alte probleme, relatează mediafax.ro.

Citește și: Locuri de care trebuie să te fereşti: De unde iei cel mai uşor virusuri şi bacterii

Nu a putut să se bucure de prima victorie repurtată într-un meci oficial pe 2019, fiind nevoită să se retragă imediat, înainte de startul optimilor, din cauza unei gastroenterite, anunţă site-ul WTA. Fostul număr unu mondial a câştigat un singur meci de simplu la Cupa Hopman, din trei disputate, în faţa franţuzoaicei Alize Cornet. Învinsă de viitoarea adversară a Simonei Halep de la Sydney, Ashleigh Barty, dar şi de Angelique Kerber, Muguruza a evoluat în ultima partidă cu un bandaj mare pe picior, însă a pus durerile pe fondul efortului susţinut depus în prima săptămână. "A fost aşa şi aşa. Noi, jucătoarele, mereu ne confruntăm cu câte o durere, iar în această săptămână am jucat destul de mult. Dar, am reuşit să uit de asta şi am luptat", declara Muguruza, pot5rivit Ubitennis.

Ajunsă la Sydney, Muguruza, locul 18 în clasamentul mondial în acest moment, a reuşit o victorie clară în faţa conaţionalei Carla Suarez Navarro, 6-3, 6-4, servind opt aşi şi reuşind o evoluţie bună la serviciu, cu un singur break cedat. În ziua liberă dintre partida din primul tur şi cea din optimi, Muguruza a decis însă că nu poate continua în turneu, din cauza unui virus stomacal. În consecinţă, favorita 7 a turneului, Kiki Bertens, a avansat fără să joace, în sferturi, acolo unde va aştepta învingătoarea partidei dintre Sloane Stephens (cap de serie 4) şi Iulia Putinţeva, această secţiune de tablou urmând să stabilească una dintre semifinalistele de pe jumătatea superioară, dominată de Simona Halep.

2018 a început similar pentru Muguruza, cu două abandonuri la Brisbane şi Sydney, înainte de Australian Open. La Melbourne, iberica favorită 3 s-a înclinat în turul doi, în faţa lui Su-Wei Hsieh.

Simona Halep va juca primul meci al sezonului, la Sydney, miercuri dimineaţă, în jurul orei 5:30 (ora României), împotriva australiencei Ashleigh Barty, sportivă pe care a învins-o de două ori în 2018, la Cincinnati şi la Montreal, fără să piardă set.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.