Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu a amendat cu 150.000 de lei un operator în domeniu petrolier din Prahova, după poluarea unui râu

garda de mediu

Un operator în domeniu petrolier din Prahova a fost amendat cu 150.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după poluarea unui râu. De asemenea, s-a aplicat o amendă de 50.000 de lei deţinătorului unei conducte de ţiţei care s-a spart, fiind afectat un teren, conform news.ro.

”Garda de Mediu Prahova a sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 150.000 lei un operator în domeniu petrolier. Sancţiunea a fost aplicată ca urmare a unei avarii la conducta de transport ţiţei din Comuna Cărbuneşti, cu afectarea râului Lopatna, avarie care a fost constatată în data de 28.01.2022. În urma verificărilor făcute a rezultat că au fost încălcate prevederile OUG 195/2005 privind protecţia mediului, ceea ce a impus sancţionarea operatorului”, a transmis, joi, Garda de Mediu Prahova.

Sursa citată a precizat, de asemenea, că s-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei deţinătorului conductei din care s-a produs scurgerea de produse petroliere care a afectat o suprafaţă însemnată de teren în localitatea Blejoi, eveniment care a avut loc tot în data de 28.01.2022.

”Pe lângă sancţiunile aplicate GNM CJ Prahova a dispus măsuri imediate de remediere precum şi curăţarea suprafeţelor de teren afectate şi aducerea la starea iniţială”, a transmis Garda de Mediu.

Sursa citată a precizat că, în 28 ianuarie, a primit o reclamaţie care viza o posibilă poluare cu produs petrolier a râului Lopatna.

”În urma verificării la faţa locului, comisarii de mediu au identificat o avarie la conducta de transport ţiţei din comuna Cărbuneşti ce apartine unui operator în domeniul petrolier care desfăşoară activitate în zona respectivă. A fost afectată o suprafaţa însemnată de sol în terasa malului stâng al râului Lopatna. Pe cursul de apa în zona identificată s-a constatat prezenţa de irizaţii de produs petrolier şi miros caracteristic acestora”, a transmis instituţia.

Tot în aceeaşi zi, Garda de Mediu Prahova a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la o avarie cu scurgere de produs petrolier direct pe sol în localitatea Blejoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.