Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gareth Bale, în delegaţia care va susţine candidatura Marii Britanii şi Irlandei la organizarea EURO 2028

skysports.com
Gareth Bale

Fostul internaţional Gareth Bale va susţine candidatura Marii Britanii şi Irlandei la organizarea EURO 2028 la fotbal, urmând să se alăture delegaţiei galeze care va fi prezentă la Geneva, luna viitoare, informează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

Bale, jucătorul cu cele mai multe selecţii în naţionala Ţării Galilor, s-a retras în luna ianuarie, punând capăt unei carierei strălucitoare, pe parcursul căreia a câştigat cinci trofee în Liga Campionilor şi două titluri la Cupa Mondială a Cluburilor cu Real Madrid.

Fostul fotbalist, în vârstă de 34 de ani, va da acum o mână de ajutor Ţării Galilor pentru a deveni co-organizatoare a EURO 2028 alături de Anglia, Irlanda de Nord, Scoţia şi Republica Irlanda.

"Gareth este cunoscut la nivel mondial. Poţi lua un taxi la Sydney sau în Peru şi dacă spui că vii din Ţara Galilor, îţi vor spune: 'Gareth Bale'. Este o reacţie instantanee", a declarat Noel Mooney, directorul general al Federaţiei galeze de fotbal.

"Gareth este atât de bun pentru noi. Am mers la el şi l-am întrebat dacă vrea să se implice în candidatura pentru EURO 2028 şi a spus doar atât: 'Ce pot face pentru Ţara Galilor?'", a adăugat Mooney.

Turcia se află la rândul ei în cursa pentru găzduirea Campionatului European de fotbal programat peste cinci ani, o decizie finală urmând să fie luată la Geneva, pe 10 octombrie.

În cazul unei victorii a candidaturii britanico-irlandeze, meciurile ar urma să se dispute pe zece stadioane din cinci ţări. Anglia va pune la dispoziţie şase arene: Wembley, Tottenham Hotspur Sadium - ambele din Londra, Etihad Stadium din Manchester, Barmley-Moore Dock - noul stadion al lui Everton, care va fi inaugurat în sezonul 2024-2025 -, Villa Park din Birmingham şi St Jame's Park din Newcastle.

Vor fi utilizate de asemenea stadioanele Casement Park din Belfast (Irlanda de Nord), Hampden Park din Glasgow (Scoţia), Principality Stadium din Cardiff (Ţara Galilor) şi Dublin Arena din capitala Republicii Irlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.