Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAZ pe foc, în circul politic din România: PSD acuză USRPLUS și PNL că votează ÎMPOTRIVA plafonării prețurilor gazelor și energiei

PSD
PSD partid

Reprezentanții PSD susțin că PNL și USR PLUS votează la nivel european împotriva plafonării prețurilor energiei chiar în timp ce președintele Klaus Iohannis solicită public o soluție la nivelul UE. PSD îi critică pe guvernanți și solicită sprijin pentru proiectul privind plafonarea prețurilor la utilități. „Iohannis cere o soluție europeană la creșterea facturilor la energie și gaze fix în ziua când PNL și USR PLUS votează la nivel european împotriva plafonării prețurilor energiei! În țară spun una, acolo vând România! În țară plâng pe umerii românilor, acolo votează ca românii să plătească facturi duble sau triple! De aceea, trebuie să-i oprim să ia pielea de pe noi! Semnați pentru susținerea legii PSD care plafonează facturile și compensează consumatorii”, scrie pe pagina de Facebook a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat joi discutarea la nivelul Consiliului European, cât mai curând posibil, a temei privind creșterea prețurilor la energie. El a participat la o întâlnire în format videoconferință cu președintele Consiliului European, Charles Michel, şi cu alți lideri europeni.

„În cadrul videoconferinței, Președintele României a solicitat discutarea la nivelul Consiliului European, cât mai curând posibil, a temei privind creșterea prețurilor la energie. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea identificării unor soluții europene comune, bine pregătite, pe baza propunerilor care urmează să fie făcute de către Comisia Europeană şi a contribuției miniștrilor de specialitate din statele membre ale Uniunii Europene, astfel încât să poată fi atenuate efectele creșterilor prețurilor la energie pentru cetățenii europeni”, scrie în comunicatul de presă.

Președintele României a atras atenția, potrivit sursei citate, asupra faptului că este nevoie de un efort comun al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene pentru identificarea acestor măsuri care să vizeze, în principal, protejarea populației afectate de creșterile de prețuri ale energiei, precum și a mediului economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.