Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazprom va injecta luna aceasta gaze naturale în instalațiile europene de înmagazinare subterană, după ordinul primit de la vladimir Putin

Gazprom
Gazprom

Gigantul rus Gazprom a confirmat marţi că va injecta luna aceasta gaze naturale în cinci instalaţii europene de înmagazinare subterană, după ordinul primit de la preşedintele Vladimir Putin, de a umple depozitele din Germania şi Austria, relatează agenţia EFE, citat de agerpres.

"Gazprom a aprobat şi a început implementarea planului de a injecta gaze în cinci instalaţii europene de înmagazinare subterană, în noiembrie", a anunţat consorţiul se stat printr-un scurt mesaj pe canalul său oficial de Telegram.

"Au fost determinate volumele şi rutele de transport de gaze", au adăugat reprezentanţii companiei, fără a da mai multe detalii.

Conform agenţiei oficiale TASS, furnizările de gaze directe prin gazoductul Yamal-Europa în Germania au fost reluate luni după-amiaza şi au fost mai mult decât dublate.

Marţi, volumul s-a ridicat la circa 860.000 metri cubi pe oră, comparativ cu 360.000 metri cubi în după-amiaza de luni, conform datelor operatorului german Gascade.

Gazoductul Yamal-Europa traversează teritoriul a patru ţări: Rusia, Belarus, Polonia şi Germania.

În plus, solicitările de tranzit de gaze prin Ucraina şi Slovacia au crescut marţi la circa 83 milioane mc, de la 75,2 milioane mc luni, a anunţat operatorul slovac de transport Eustream.

Potrivit agenţiei Interfax, furnizările pentru tranzit prin Ucraina s-au majorat deja cu 50%, comparativ cu 1 noiembrie.

În urmă cu două săptămâni, Putin a ordonat preşedintelui Gazprom, Alexei Miller, să umple depozitele din Austria şi Germania, după ce finalizează umplerea rezervarelor din Rusia. El a subliniat că acest pas va permite "îndeplinirea într-un mod fiabil, stabil şi cu un ritm bun" a angajamentelor Gazprom din Europa şi "aprovizionarea partenerilor europeni cu gaze pe parcursul toamnei şi iernii".

"În plus, fără îndoială va crea o situaţie mai propice pe piaţa de hidrocarburi în Europa", a semnalat preşedintele rus, în contextul preţurilor ridicate la gaze.

O treime din gazele naturale consumate de Europa provin din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.