Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GCS: Bilanțul zilnic COVID va conține și testele rapide

forbes.ro
COVID-19 test pozitiv

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni, că au început demersurile pentru înregistrarea testelor rapide COVID (testul antigen pe care ți-l poți face singur acasă) în buletinul informativ zilnic legat de evoluția pandemiei de coronavirus în România, buletin care conține doar testele Real Time PCR, nu și testele rapide.

  • „La acest moment putem preciza ca am solicitat sa ne fie transmise si aceste date si au fost incepute demersurile in acest sens intre institutiile care trebuie sa centralizeze aceste informatii. Speram sa le putem integra in buletinul informativ cat mai repede posibil”, a transmis luni GCS.

Un număr de 3.130 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 9.550 de teste la nivel naţional, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 643.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 577.198 de persoane au fost declarate vindecate.

La nivel naţional, până la această dată au fost prelucrate 4.837.361 de teste. Dintre acestea, 9.550 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 6.320 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 3.230 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 138 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 4 ianuarie.

Citește și: Urmează debarcarea Avocatului Poporului (surse) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.