Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General Motors cumpără 11% din compania Nikola Corp cu două miliarde de dolari

WILX.com
general motors GM

General Motors Co (GM) a anunţat marţi că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% în producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzacţie care va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford, transmite Reuters, relatează Agerpres.

În predeschiderea şedinţei Bursei de la New York, acţiunile Nikola au urcat cu peste 30%, la 46,30 dolari, după anunţarea investiţiei GM. De asemenea, titlurile General Motors au crescut cu aproximativ 6%.

Cele două companii vor produce împreună camionul Nikola Badger din 2022, acest model urmând să concureze cu Cybertruck-ul care va fi produs de Tesla şi camionetele electrice planificate de startup-ul Rivian, Ford Motor şi GM.

Alianţa cu Nikola este a doua tranzacţie majoră într-o săptămână pentru GM şi arată presiunile cu care se confruntă industria auto pentru a împărţi costurile pentru a face faţă cererii pentru vehicule electrice.

Săptămâna trecută, producătorul auto american a anunţat o alianţă cu firma niponă Honda Motor Co pentru a dezvolta noi modele cu motoare cu combustie internă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.