Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General STS trage o CONCLUZIE amară: 'Achiziția unor noi echipamente ar fi răspuns cu o acuratețe mai bună localizării'

STS
STS

Generalul STS Sorin Bălan a precizat, în cadrul audierii de luni în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, faptul că achiziționarea de servicii pentru localizarea în standard AML, ar fi conferit o localizare mai precisă. Procedura de achiziție a acestui serviciu stagnează din august 2018, anunță MEDIAFAX.

Întrebat despre procesul de achiziție al unor servicii noi cu standard AML, generalul STS, Sorin Bălan a spus că această procedură stagnează din august 2018.

Citește și: Câtă incompetență la Caracal! Cine a descoperit, de fapt, locul de unde a sunat Alexandra

"Din august 2018 procedura de achizitie stagnează. Achiziția a fost contestată la CNSC și în momentul de față este și la Curtea de Apel", a precizat Sorin Bălan, luni, la Parlament.

El a mai declarat faptul că dacă acea achiziție de noi sisteme ar fi fost efectuată, atunci STS ar fi avut mijloace mai exacte de localizare.

Citește și: Dialogul pe care Alexandra l-a avut cu Gheorghe Dincă. Ce s-a întâmplat în mașina ucigașului

"În situația în care un asemenea sistem prevăzut a se achizițioana ar fi fost funcțional, este clar că ar fi răspuns cu o acuratețe mai bună localizării. În cerințele operationale a fost prevăzută clar și distinct localizarea în standard AML", a explicat generalul STS.

Reprezentanții STS au fost audiați în Comisia de apărare a Camerei Deputaților cu privire la gestionarea tragediei din Caracal. Sorinel Vasilca a demisionat, luni, de la șefia Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit în cazul crimelor din Caracal: ‘Pentru așa ceva, pedeapsa capitala este prea puțin’

Ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul șef al Poliției Române Ioan Buda și Florian Dragnea care a preluat temporat atribuțiile de conducere nu s-au prezentat la audieri în Comisia pentru apărare.

Președintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților Dorel Căprar a propus, în ședința de luni a forului legislativ, ca ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul șef al Poliției Române și cel interimar să fie chemați la audieri zilele următoare sau săptămâna viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.