Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generali, cea mai mare companie italiană de asigurări, a raportat un profit trimestrial peste estimările analiştilor

www.generali.ro
Generali România

Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali SpA, a raportat un profit trimestrial peste estimările analiştilor, datorită contribuţiei pozitive a segmentului de asigurări non-viaţă şi a diviziei de gestionare a activelor, transmite Reuters, informează Agerpres.

În noiembrie, Generali anunţa că vrea să devină un jucător important în domeniul gestionării activelor. În primul trimestru din 2021, profitul operaţional la această divizie a crescut cu 46%, la 136 milioane de euro.

Marţi, compania a reiterat că evoluţia diviziei de gestionare a activelor este printre priorităţile sale şi a anunţat că va continua să identifice oportunităţi de investiţii.

În primul trimestru din 2021, profitul operaţional a crescut cu 1%, la 1,60 miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,48 miliarde de euro. Şi profitul net a depăşit estimările analiştilor, situându-se la 802 milioane de euro, de la 113 milioane de euro în urmă cu un an.

Marţi, acţiunile Generali au urcat cu 1% la Bursa de la Milano.

Rata solvabilităţii, un indicator al solidităţii capitalului, s-a situat la 234% la 31 martie 2021, în creştere de la 224% la 30 decembrie 2020.

Directorul financiar Cristiano Borean a afirmat: "Ne aşteptăm la o redresare în trimestrul trei, dar ea va depinde de accelerarea campaniilor de vaccinare din diferitele ţări".

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

Şeful Generali, Philippe Donnet, a anunţat recent că firma are peste două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de Est sunt o zonă strategică pentru Generali.

"Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi", a explicat Philippe Donnet.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.