Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Armaghedon a reapărut! Serghei Surovikin, zărit în public pentru prima dată de la revolta Wagner și moartea lui Prigojin / Foto

generalul Serghei Surovikin

Generalul Armaghedon a reapărut! Serghei  Surovikin, zărit în public pentru prima dată de la revolta Wagner și moartea lui Prigojin / Foto

Generalul rus Serghei Surovikin, care nu a mai fost văzut în public de la revolta eşuată a mercenarilor Wagner, în iunie, şi despre care se spunea că a fost interogat, arestat şi demis din funcţie pentru suspiciunea de a fi fost implicat, se pare că a reapărut în public, scrie The Guardian.

Ostorojno Media a publicat o fotografie a fostului comandant al forţelor aerospaţiale ruse alături de soţia sa şi susţine că ar fi fost făcută luni la Moscova.

Rusia l-a eliberat pe generalul Serghei Surovikin de la comanda forţelor aerospaţiale ruseşti luna trecută

Sprijinul public pentru Serghei Surovikin exprimat de mai multe ori de Evgheni Prigojin, liderul Wagner decedat la 23 august într-un accident de avion, a făcut ca generalul să fie văzut ca un aliat al miliţiei private în cadrul Ministerului rus al Apărării şi a ridicat întrebări dacă acesta sau alţi comandanţi de rang înalt au ajutat la revoltă sau cel puţin au ştiut în prealabil de planurile lui Prigojin.

Despre Surovikin, un comandant proeminent, s-a zvonit că ar fi fost plasat în arest la domiciliu, interogat sau chiar închis în faimoasa închisoare Lefortovo.

În timpul revoltei lui Prigojin, Surovikin a apărut într-o înregistrare video, având un aspect inconfortabil şi fără însemne militare, şi l-a îndemnat pe liderul Wagner să se retragă. De atunci, el nu a mai apărut în public, iar diverse medii din Rusia şi din străinătate au afirmat că ar fi fost investigat pentru o posibilă complicitate în revolta lui Prigojin.

Surovikin şi-a câştigat porecla de "generalul Armageddon" în timpul intervenţiei militare a Rusiei în războiul civil din Siria.

În octombrie anul trecut, el a fost pus la conducerea operaţiunilor militare ruseşti din Ucraina, dar în ianuarie acest rol a fost încredinţat însuşi generalului Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General, iar Surovikin a fost numit adjunct al lui Gherasimov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.