Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un important general italian acuză `Dictatura` câtorva state în NATO/ `Stoltenberg a fost mereu ventrilocul altcuiva, nu îl interesează negocierea`

Il Foglio
general Leonardo Tricarico

În timp ce persistă riscul unei escaladări a războiului, iar Rusia continuă cu amenințarea nucleară, analiștii pun în discuție Alianţa Atlantică. ''NATO a fost trădată de unele țări membre pentru că nu au fost respectate regulile constitutive ale NATO. Ar trebui să vedem ședințele Comitetului Atlantic ''pentru a înțelege'' dacă a existat cu adevărat o concertare. Sunt sigur că nu a existat'', spune generalul Leonardo Tricarico, fost șef de stat major al Forțelor Aeriene, președinte al Fundației ICSA și consilier militar a trei prim-miniştri, intervievat de Presa Diretta pentru episodul ''Amenințarea nucleară'' care va fi difuzat luni, la ora 21.25 pe Rai3 anunță Rador.

În ceea ce priveşte responsabilitatea unor țări membre NATO care ar fi trădat articolul patru al Alianței – care spune că deciziile trebuie luate în unanimitate – Tricarico arată cu degetul spre secretarul Jens Stoltenberg'', care a avut un rol negativ în toată această poveste, pentru că aș dori să reamintesc că Stoltenberg este autorizat doar să conducă concertările, așa că poate vorbi doar atunci când este autorizat de către toate țările membre să facă acest lucru. Numai că el a vorbit mereu prea mult, a aruncat gaz pe foc, a fost mereu ventrilocul altcuiva''.

''Singura concertare despre care avem dovezi – continuă generalul – este cea a lui Lloyd Austin, secretarul american al apărării, care a spus că pentru el soluția finală este cea de a-l aduce pe Putin într-un stadiu de impotență militară. Statele Unite, în special Joe Biden, nu au rostit niciodată cuvântul negociere''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.