Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Genocidul împotriva armenilor: Recep Tayyip Erdogan îl acuză pe Joe Biden că folosește istoria pentru ingerințe în problemele Turciei

recep-tayyip-erdogan

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat sâmbătă ''terţe părţi'' că se amestecă în problemele Turciei, după ce preşedintele american Joe Biden a recunoscut oficial genocidul armean, relatează AFP.

''Nimeni nu are de câştigat de pe urma faptului că dezbaterile - care ar trebui ţinute de istorici - sunt politizate de terţi şi devin un instrument de ingerinţă în ţara noastră", a subliniat Recep Tayyip Erdogan într-un mesaj adresat patriarhului armean din Istanbul.

Turcia "nu are nicio lecţie de primit de la nimeni despre istoria sa", a declarat, la rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, în reacţie la recunoaşterea de către SUA a genocidului armean.

"Cuvintele nu pot schimba sau rescrie istoria", a scris pe Twitter ministrul de externe al Turciei, la scurt timp după ce a fost anunţată decizia preşedintelui Joe Biden. "Nu vom accepta lecţii de la nimeni despre istoria noastră", a adăugat el.

Preşedintele SUA Joe Biden a recunoscut sâmbătă genocidul armean sâmbătă, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915. În declaraţia tradiţională a Casei Albe difuzată cu ocazia zilei de comemorare, 24 aprilie, se menţionează pentru prima dată cuvântul ''genocid''.

Vezi si: Varujan Vosganian: E momentul ca și România să recunoască genocidul armean. Am avut senzația că România are un anumit servilism față de Turcia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.