Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană: Dragnea e rudimentar, Ponta e cu trei clase peste el

Liviu Dragnea este cel mai rudimentar lider PSD, în timp ce Victor Ponta, chiar dacă e un hibrid între ceea ce reprezintă Iliescu și Năstase, e cu trei clase peste actualul președinte al PSD, consideră liderul PSRO, Mircea Geoană.

Într-un interviu pentru Jurnalul Național, Geoană a declarat că Liviu Dragnea este cel mai rudimentar dintre liderii PSD din ultimii 25 de ani.

„Liviu Dragnea este cel mai nereprezentativ lider pe care l-a avut PSD-ul în ultimii 25 de ani. Deşi eu am obiecţiile mele faţă de Ponta, pe care îl consider un hibrid între ceea ce reprezintă Iliescu şi Năstase, dar măcar din punctul de vedere al culturii democratice, al culturii politice şi al capacităţii de a-şi asuma funcţii importante, chiar şi Ponta este cu trei clase peste Dragnea. Este cel mai rudimentar dintre liderii pe care i-a avut PSD-ul în ultimii 25 de ani şi asta se vede cu ochiul liber”, a spus președintele PSRO.

Deși partidul său a semnat recent un acord de colaborare politică postelectorală cu PNL, partid cu care Geoană afirmă că a colaborat „decent” în ultimul an de zile, președintele PSRO nu s-a sfiit să îi atace pe liberali.

„Ceea ce face acum PSD-ul, dar şi PNL-ul, este de fapt protejarea nomenclaturii de partid. Uitaţi-vă că totul e legat de primari, totul e legat de parlamentari, nimic legat de cetăţeni. Atâta vreme cât primarii sunt consideraţi pionii electorali cei mai importanţi pentru că ştiu să genereze voturi, iar ei sunt aşteptaţi să folosească resursa publică financiară şi instituţională pentru a câştiga alegeri, acele partide nu pot f i democratice şi nu pot să reprezinte o soluţie pentru viitorul României. Nu îmi plac lucrurile în devălmăşie, nu îmi plac lucrurile în care fiecare îşi pierde într-un fel de ciorbă ideologică incertă propria identitate şi propriul crez şi propriul public. De aceea cred că USL-ul a fost un experiment care nu trebuie repetat. Aşa cum nu trebuie să repetăm experimentele unor majorităţi create fără să aibă o negociere serioasă”, a afirmat Mircea Geoană.

Cu privire la MCV, Geoană a spus că România în acest moment are suficient de multă forţă internă pentru a putea să ne asumăm un fel de MCV naţional:

„Nu am nevoie să vină cineva de la Bruxelles să-mi spună că am o justiţie independentă sau să lupt împotriva corupţiei. Cred că este un lucru atât de evident, că trebuie să o facem în continuare. Pentru mine, ca strateg, ideea că România este pe ultimul cerc de influenţă la nivel de UE, nu suntem nici în Schengen, avem MCV noi şi cu bulgarii, singurii, nu suntem nici în zona euro, nu suntem nici la masa decidenţilor, deci atunci, dincolo de subiectul justiţie, mie mi se pare că România trebuie să evadeze de la periferie.”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.