Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană: Viitorul premier nu poate fi un tehnocrat fără experienţă politică

mircea-geoana

În opinia senatorului PSD, Mircea Geoană,viitorul prim-ministru va trebui să aibă experienţă politică anterioară, chiar dacă ar fi un tehnocrat.

Mircea Geoană consideră că "este un calcul dublu, este un calcul electoral, pentru că trebuie să te gândeşti în primul rând să câştigi, pentru a putea să desemnezi un prim-ministru şi cred că această valenţă electorală pentru turul doi trebuie să fie luată în calcul şi e normal să fie aşa. Pe de altă parte, trebuie să te gândeşti la eficacitatea guvernării, adică la un prim-ministru, la o echipă, cineva care să fie acceptat şi de coaliţia majoritară, cineva care să poată să aibă suficient de multă experienţă şi reputaţie, pentru a putea să conducă până la urmă partea economică şi socială a ceea ce reprezintă viaţa noastră. Deci nu este un lucru care trebuie tratat lejer".
"Din câte înţeleg şi din ceea ce a spus în mod repetat Victor Ponta, există o listă scurtă de potenţiali prim-miniştri. Mâine coaliţia se va întruni, va fi desemnat fie un candidat, fie o listă cu mai mulţi candidaţi, care trebuie să îndeplinească această triplă caracteristică, trei condiţii cumulative: unu-să poată să reprezinte un nume suficient de bun şi de atractiv şi de dătător de încredere, astfel încât lumea să ştie că acest tandem, practic, între preşedinte şi premier va funcţiona şi va fi unul bun şi aducător de voturi; doi-să fie o persoană competentă, cu o reputaţie impecabilă, de profesionist, de om care poate să facă faţă unei perioade complexe în plan intern şi internaţional; în al treilea rând, să aibă susţinerea coaliţiei majoritare, a PSD-ului, a UNPR-ului, a PC-ului, eventual şi a acestui grup parlamentar creat de domnul Tăriceanu, pentru a putea să aibă susţinere politică şi eficacitate în guvernare", a mai declarat, la RFI, senatorul PSD.
Întrebat dacă personal şi-ar dori ca viitorul premier să fie un om politic sau un tehnocrat, Mircea Geoană a răspuns: "Mă interesează în primul rând să poată să lucreze bine cu preşedintele şi cu majoritatea şi în general cu Parlamentul şi cu opinia publică. Cred că cineva care are ceva experienţă politică este important. Nu cred că putem să venim cu un tehnocrat care să nu fi avut experienţă politică anterioară".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.