Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geologii ANUNȚĂ: Omenirea se îndreaptă spre a șasea EXTINCȚIE în masă

www.descopera.ro
antropocen

Omenirea a ajuns sa influenteze atat de tare schimbarile de pe Pamant, incat unii geologi sustin ca am intrat intr-o noua era: antropocen si ne indreptam cu o viteza uluitoare spre o a VI-a exctinctie in masa.

Asta nu e tot. In straturile de roca, la fel cum avem fosile din preistorie, au aparut mai nou sticle, plastic si materiale de constructie. "Daca va pasa, atunci e bine sa stiti ca vor disparea cu totul ghioceii.", anunta specialistii, conform Stirileprotv.ro.

Citeste si: IMAGINI SPECTACULOASE: Un vulcan a ERUPT provocând panică în orașele din apropiere

Ce inseamna in Romania aceasta noua era geologica numita Antropocen? Oamenii de stiinta spun ca aceste resturi care pur si simplu intra in pamant si au un impact mare asupra naturii sunt lasate aici, gunoaie cel mai probabil: plastic, sticla si tot felul de lucruri care nu au ce sa caute in straturile geologice ale Terrei, ei bine toate acestea se numesc tehnofosile.

Fiecare era presupune schimbari majore la nivelul planetei. Antropocenul nu a inceput la o data fixa, dar primele schimbari care-l caracterizeaza ar putea fi provocate de Revolutia Industriala de la sfarsitul secolului al 18-lea. Iar din 1950 incoace schimbarile au intrat intr-un ritm galopant.

Csibi Magor, director WWF Romania: "Daca planeta ar fi o companie, am putea sa spunem ca se indreapta cu pasi foarte repezi spre faliment. DISPAR specii la care nu ne-am asteptat cum ester tonul care ar putea sa dispara in 10-15 ani definitiv sau ghiocelul, de exemplu, in Romania, care in orice an poate sa dispara din mediu salbatic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.