Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba a discutat la Bruxelles contextul în care urmează să se deruleze Preşedinţia României la Consiliul UE

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut marţi, la Bruxelles, întrevederi cu secretarul general al Consiliului UE şi cel al Parlamentului European (PE), Jeppe Tranholm-Mikkelsen şi Klaus Welle, şi cu preşedintele Comisiei buget din PE, Jean Arthuis, fiind discutat contextul în care urmează să se deruleze Preşedinţia României la Consiliul UE, informează MAE.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, în convorbirile cu oficialii europeni, a fost evocat contextul în care urmează să se deruleze Preşedinţia României la Consiliul UE, marcat de procesul Brexit, alegerile pentru Parlamentul European, finalizarea procesului de reflecţie privind viitorul Uniunii şi negocierile privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, relatează agerpres.ro.

Ministrul delegat pentru afaceri europene a subliniat importanţa unei strânse cooperări cu toate instituţiile europene, evidenţiind, în context, rolul Parlamentului European ca partener-cheie în finalizarea negocierilor dosarelor aflate pe agenda europeană. În acest context, el a arătat că România va face eforturi pentru a facilita avansarea negocierilor în dosarele europene prioritare, în efortul comun de a obţine rezultate în beneficiul întregii Uniuni.

În dialogul cu Jeppe Tranholm-Mikkelsen, George Ciamba a menţionat importanţa unei cooperări strânse cu Secretariatul General în gestionarea aspectelor practice în procesul decizional generate de specificul finalului de legislatură europeană.

În discuţiile cu Klaus Welle, ministrul delegat a exprimat întreaga disponibilitate a viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE de a contribui la avansarea cât mai consistentă a negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, cu scopul de a permite astfel atingerea unui acord în timp util privind acest dosar.

De asemenea, Ciamba a punctat în dialogul cu reprezentanţii PE importanţa unui angajament constructiv din partea tuturor statelor membre, a Parlamentului European şi a Comisiei Europene pentru facilitarea unei abordări pozitive în acest dosar de importanţă majoră, inclusiv în perspectiva alegerilor europene.

S-a convenit menţinerea unui dialog strâns cu reprezentanţii instituţiilor pentru o calibrare realistă a aşteptărilor în raport cu obiectivul comun de avansare a agendei europene şi pentru asigurarea unei acţiuni concertate în direcţia realizării acestui deziderat.

Întrevederile s-au încadrat în seria dialogului intensificat cu reprezentanţii instituţiilor europene în pregătirea Preşedinţiei României la Consiliul UE şi a vizitei Guvernului României la Bruxelles pentru întrevederea cu Colegiul Comisarilor, se precizeaz în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.