Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba: 'Consiliul UE a adoptat un regulament care permite impunerea de sancţiuni partidelor ce încearcă să influenţeze procesul electoral'

george ciamba

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi un proiect de regulament care prevede noi reguli pentru prevenirea folosirii abuzive a datelor personale în contextul alegerilor europene, care permite impunerea de sancţiuni partidelor şi fundaţiilor care încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului, a declarat ministrul român pentru afaceri europene, George Ciamba, după încheierea Consiliului Afaceri Generale (CAG) de la Bruxelles, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Bomba a fost aruncată:’România s-ar putea retrage din proiectul…’

"Consiliul a aprobat astăzi (marţi - n.r.) un regulament care asigură modalităţi de verificare şi proceduri legate de încălcarea regimului datelor personale în contextul alegerilor pentru Parlamentul European (PE). Acest regulament permite impunerea de sancţiuni asupra partidelor politice europene dacă încalcă regulile de protecţie a datelor personale pentru a influenţa rezultatul alegerilor pentru PE", a declarat Ciamba în cadrul unei conferinţe de presă comune cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Citește și: Rareș Bogdan, atacat dur de Liviu Pleșoianu:’Ce om zdravăn poate susține că acest personaj e altceva decât un IPOCRIT de cea mai joasă speță!?’

El a reamintit că aceasta este una dintre priorităţile Preşedinţiei României a Consiliului UE şi a menţionat că speră ca în cele trei luni rămase ţara noastră să aducă o contribuţie substanţială la "rezilienţa şi securitatea sistemelor democratice". "Cred că ceea ce am realizat astăzi este un acord complementar la ceea ce s-a făcut deja", a mai spus el.

Citește și: Vești bune pentru Alina Bica! Decizia pe care a luat-o instanța astăzi

Potrivit unui comunicat de pe site-ul preşedinţiei României a Consiliului UE, noile norme aprobate marţi în CAG vor permite impunerea de sancţiuni financiare partidelor şi fundaţiilor care influenţează în mod deliberat sau încearcă să intervină în procesele electorale, prin încălcarea normelor privind protecţia datelor cu caracter personal.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.