Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba s-a întâlnit cu secretarul de stat pentru diplomaţie culturală în MAE a Ungariei

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut marţi, o întâlnire cu secretarul de stat pentru diplomaţie culturală şi ştiinţifică în Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, István Íjgyártó, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), transmis Agerpres. Întrevederea a prilejuit reiterarea angajamentului celor două părţi de consolidare a relaţiei bilaterale dintre România şi Ungaria, ca state vecine şi membre ale comunităţilor europene şi euro-atlantice, arată sursa citată.

A fost subliniată, în cadrul întâlnirii, importanţa Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI dintre cele două ţări, de la a cărui semnare, la 29 noiembrie 2002, la Budapesta, se împlinesc, în 2017, 15 ani. Cei doi interlocutori au salutat decizia intensificării dialogului politico-diplomatic în perioada următoare, care să permită un schimb de opinii substanţial asupra temelor aflate în discuţie la nivel bilateral, în vederea obţinerii de progrese, în beneficiul ambelor părţi.

A fost realizată o trecere în revistă a temelor de actualitate de pe agenda europeană, printre care securitatea energetică, vecinătatea estică sau perspectiva europeană a statelor din Balcanii de Vest, precum şi la nivel internaţional, cu accent pe problematica securităţii în Flancul Estic al NATO. În final, cei doi secretari de stat au agreat continuarea consultărilor bilaterale pe toate temele de interes, în vederea identificării de elemente comune de abordare, pentru o mai bună coordonare şi susţinere reciprocă, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.