Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, declarație FERMĂ: Doctoratele plagiate, un RISC la adresa securității

George Maior

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a făcut, recent, o serie de declarații ferme despre plagiat și partidele naționaliste, aflate în deplină ascensiune. Într-un interviu publicat, duminică, de pressone.ro, Maior a atras atenția asupra riscurilor care decurg din consolidarea unor formațiuni politice „populiste”, prezentând, în acest context, deosebirile dintre România și alte țări europene.

Astfel, întrebat dacă Partidul România Unită (condus de Bogdan Diaconu) şi Alianţa Noastră (a lui Marian Munteanu) reprezintă un motiv de îngrijorare la adresa stabilităţii şi a relaţiilor internaţionale ale României, fostul director al Serviciului Român de Informații a răspuns: „Nu fac categorisiri particulare asupra unor forţe pe care nu le cunosc prea bine, pentru că nu m-a preocupat acest lucru. Mă preocupă faptul că, din punct de vedere teoretic, cel puţin în acest moment, România, faţă de alte state din zonă, nu a dezvoltat curente de tip naţionalist, extremist, antisemit, populist chiar. Acesta este un puternic atu al nostru în felul în care suntem percepuţi în Uniunea Europeană sau în relaţiile transatlantice”.

Se lasă cu măsuri de sistem după Scandalul 'Panama Papers'

„Sper să avem partide de mainstream fără accente de tip populist, naţionalist sau extremist, pentru că acest lucru este esenţial în ceea ce priveşte propria noastră stabilitate de tip democratic şi, în al doilea rând, pentru o percepţie pozitivă asupra României, a felului în care a evoluat inclusiv din acest punct de vedere politic”, a continuat ambasadorul.

De asemenea, George Maior a apreciat că obținerea unor doctorate în baza unor teze plagiate „este un risc la adresa securităţii statului”.

”Dacă vă aduceţi aminte, m-am exprimat şi public în privinţa bacalaureatului, că este o problemă de securitate naţională”, a continuat el.

Tăticul care primește 35.000 de euro indemnizație pe lună a dat mai multe lovituri financiare

În opinia lui Maior, ”evoluţia sistemului de învăţământ, legislaţia, toate aceste lucruri trebuie să ne ducă spre un mediu academic de performanţă”.

”Eu, cel puţin, am dedicat multă energie şi ani grei din viaţa mea pentru ce am făcut în plan academic prin studiile masterale sau de doctorat din străinătate sau din România. Ştiu ce înseamnă acest lucru şi nu îmi convine ca unii să fure, pentru că e vorba de furt.

Şi să ştiţi că poate e şi mai grav, pentru că noi vorbim de plagiatul de tip copy-paste, dar mai este plagiatul de idei, de direcţii, paradigme de la alţii. Aici, chiar nimeni nu s-a ocupat, iar acest plagiat este practicat de oameni aparent inteligenţi şi cu o reputaţie extraordinară în societate”, a continuat fostul șef al SRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.