Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, mesaj de Ziua Națională pentru români: 'Eroii Marii Uniri şi eroii Centenarului sunteţi dumneavoastră'

Inquam Photos / George Calin
george maior

Mesajul ambasadorului George Cristian Maior cu ocazia Zilei Naționale a României și a Centenarului Marii Uniri.

„Dragi români,

Acum, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, cel mai important mesaj pe care doresc să îl transmit este legat de contribuţia milioanelor de români la îndeplinirea visului nostru dintotdeauna de a construi un stat modern cu o naţiune unită, mândră de identitatea ei unică.

Eroii Marii Uniri din urmă cu 100 de ani au fost sutele de mii de soldaţi care şi-au dat viaţa pe front pentru îndeplinirea acestui vis, milioanele de femei, bărbaţi şi copii care au sprijinit de acasă, cu toate puterile, plătind adesea cu viaţa, pentru păstrarea independenţei ţării şi unirea românilor într-un singur stat, românii americani care în urmă cu 100 de ani s-au unit şi au convins liderii Americii să sprijine unirea noastră, marii intelectuali transilvăneni, munteni şi moldoveni care au avut viziunea identităţii şi unităţii româneşti, liderii politici ai României, în frunte cu regele şi regina, care au avut viziunea şi curajul de a înfăptui unirea, martirii României moderne care după ce au realizat Marea Unire au sfârşit tragic în închisorile comuniste.

Incendiu DEVASTATOR în Capitală - Pompierii în alertă: Intervin 15 autospeciale ISU/ FOTO & VIDEO

Eroii Marii Uniri şi eroii Centenarului sunteţi dumneavoastră, românii care duceţi o viaţă onestă, acasă sau departe de casă, oameni muncitori şi frumoşi, iubitori de dreptate şi progres care contribuiţi zilnic, după puterile dumneavoastră, la schimbarea în bine a ţării şi credeţi în continuare în destinul României.

Îi onorăm în această zi pe românii care sacrificat totul pentru Marea Unire. Dar, în același timp, țin să îmi exprim prețuirea și respectul față de dumneavoastră, oameni diferiţi prin individualitatea fiecăruia, dar uniţi prin identitatea noastră românească, şi vă transmit din toată inima, astăzi, de ziua naţională a ţării noastre un sincer La mulţi ani!

La mulţi ani, români, la mulţi ani România!”, este mesajul lui George Cristian Maior, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.