Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, reacție la șeful juriștilor SRI

SRI

Fostul director SRI George Maior a taxat, duminica, afirmatia sefului juristilor SRI care a provocat controversele legate de eventuala implicare a serviciului in cursul proceselor.

"Nu cunosc declaratia realmente, nu mai eram director SRI. Cred ca poate fi vorba de o exprimare mult prea sofisticata pentru a nu induce tot felul de intrebari si dubii. Nimeni nu a avut intentia, il cunosc pe dl general Dumbrava foarte bine, un superprofesionist, nimeni nu a avut intentia sa spuna ca serviciile vor sa controleze Justitia, sigur nu a avut aceasta intentie dar mai multa atentie la comunicare", a declarat George Maior la Digi24.

Șeful Direcției Juridice a Serviciului Român de Informaţii, general Dumitru Dumbravă, a atras atentia, intr-un interviu la finalu lunii martie, ca SRI isi mentine 'interesul' pana la finalizarea definitiva a unei cauze penale. "Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze", este afirmatia generalului din SRI.

Declaratia sa a generat controverse. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a efectua verificări legale în vederea stabilirii posibilei afectări a independenţei justiţiei şi magistraţilor de către SRI.

Citeste si:

SCANDALUL implicării serviciilor în Justiție ia amploare: Protest al magistraților europeni

Directorul SRI, explicatii in PREMIERA privind interventia serviciului in Justitie

Basescu, despre interventia SRI in Justitie

Judecatorii dau cu pumnul in masa SRI

Razboi CSM-SRI

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.