Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Piha: Dezvoltarea orașului Pantelimon, bazată pe principii americane

facebook.com
George Piha

Totodată, acesta povestește, pe pagina sa de Facebook, și despre succesul pe care l-a avut în afaceri urmând aceleași principii.

De asemenea, George Piha a explicat că este mândru de originea sa și că trăiește în Pantelimon din alegere personală, un loc căruia, spune el, îi este dator să îi întoarcă toate lucrurile bune și frumoase pe care i le-a oferit în copilărie și tinerețe.

Vă prezentăm mai jos mesajul lui George Piha:

“Planul meu pentru dezvoltarea orașului Pantelimon se bazează pe câteva principii învățate din experiența si expertiza americană. Astfel, toate soluțiile pe care le propun celor care trăiesc în Pantelimon sunt simple și de bun simț.

Am plecat în America de tânăr, imediat după evenimentele din 1989. Acolo am învățat valoarea banului și a muncii grele, respectul pentru banul public, dar mai ales mi-a dezvoltat spiritul antreprenorial. Am pornit de jos și, în timp, mi-am dezvoltat propriile afaceri: o firmă de construcții și un magazin de băuturi alcoolice. Cu ambele afaceri am avut succes.

Traversând oceanul, am descoperit o altfel de abordare a cetățeanului și o altfel de raportare la probleme lui din partea funcționarilor publici și a oamenilor legii. Ne uităm cu admirație la societatea americană, unde există organisme bine stabilite, ce urmăresc respectarea legilor în fiecare comunitate. În America, cine greșește, plătește! Fără excepție. Îmi doresc să implementez și la noi în oraș acest sistem, ceea ce va face ca și aici să se respecte legile și regulile cu strictețe, fără nici o excepție. Această fermitate organizatorică va fi punctul de plecare al administrării orașului în vederea unei dezvoltări normale și sănătoase. Numai așa putem combate mentalitatea balcanică „lasă că merge și așa!”.

Tocmai de aceea, numirea funcționarilor publici în diferite posturi trebuie să se facă după criterii stricte de competență, combătându-se astfel nepotismul și corupția.

Acolo am învățat că o societate nu poate evolua fără respect pentru înțelepciunea și experiența vârstei a treia, fără respect pentru copiii și tinerii care vor forma viitorul societății și fără grijă deosebită față de categoriile defavorizate. Așa că vreau să transform Pantelimonul într-un oraș care să ofere respect, servicii și oportunități cetățenilor săi.

Faptul că m-am născut în acest oraș a fost voia destinului, acum trăiesc aici din alegere personală. Sunt mândru de originea mea, de acest loc cu nume de sfânt, căruia îi sunt dator să îi întorc toate lucrurile bune și frumoase pe care mi le-a oferit în copilărie și tinerețe. M-am întors în țară plin de energie, de vise și de proiecte mărețe, mai determinat și mai înțelept. Acum sunt în postura de a spune că EU aleg România, că eu aleg orașul Pantelimon. Dacă în copilărie locul acesta m-a ales pe mine, căci aici m-am născut, acum, când m-am întors acasă, pot spune cu mâna pe inimă, că ACUM EU am ales acest loc de care sunt mândru și pe care îl iubesc”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.