Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George R.R.Martin spune că serialul 'Game of Thrones/ Urzeala tronurilor' nu a fost bun pentru el

express.co.uk
George R.R. Martin Game of Thrones

George R.R.Martin a afirmat că vede finalul serialului ”Game of Thrones”, inspirat din cărțile sale, ca pe o eliberare, dar că toată controversa creată de varianta aleasă de realizatorii tv nu influențează în niciun fel ultimele două romane din serie, iar succesul adaptării nu a fost bun pentru el, conform Mediafax.

Cunoscutul autor de romane fantasy a vorbit într-un interviu publicat duminică de Observer despre finalul seriei inspirate de cărțile sale și a insistat că discuțiile create de finalul gândit de realizatorii serialului ”Game of Thrones/ Urzeala tronurilor” nu influențează în niciun fel ultimele două volume ale poveștii: ”Nu schimbă nimic... Nu poți să mulțumești pe toată lumea, așa că trebuie să te mulțumești pe tine”, a explicat scriitorul.

Martin a început să publice seria ”A Song of Ice and Fire/ Cântec de gheață și foc” în 1996, cu ”A game of Thrones”. HBO a lansat serialul inspirat de cartea sa în 2011. Succesul cărților și sezoanelor care au urmat în serial se estimează că i-au adus lui Martin o avere de 65 de milioane de dolari. Dar scriitorul spune că nu e chiar încântat de celebritatea adusă de serial: ”Nu cred că [seria TV] a fost foarte bună pentru mine. Chiar ceea ce ar fi trebuit să grăbească lucrurile, de fapt, m-a încetinit. În fiecare zi mă așez și scriu și chiar și atunci când am o zi bună ... mă simt prost pentru că mă gândesc «Doamne, trebuie să termun cartea. Am scris numai patru pagini când trebuia să scriu 40»”, a mărturisit Martin.

Martin a explicat faptul că ”îi lasă pe fani să aibă teoriile lor” dar că a scăpat acum de reacțiile emoționale intense pe care serialul le-a generat pe internet. ”M-am ținut departe de toate astea... unele [teorii] sunt îndreptățite, altele bat câmpii. Vor vedea când voi termina”, a mărturisit scriitorul.

Celebritatea a venit cu prețul ei spune Martin: ”Nu vreau să merg la o petrecere unde se face o coadă fără sfârșit de oameni care vor să facă poze cu mine. Pentru că nu mai are haz cum avea pe vremuri. E muncă”, a arătat autorul ”The Game of Thrones”.

Întrebat ce îi lipsește din perioada în care încă nu era celebru, Martin s-a destăinuit: ”Nu mai pot să intru într-o librărie și asta îmi plăcea cel mai tare să fac. Să intru și să umblu de la raft la raft, să iau o carte, să citesc un pic și să plec cu o grămadă de volume de care nu auzisem înainte să ajung în magazin. Acum, dacă mă duc la o librărie mă recunoaște cineva în 10 minute și se strânge o mulțime în jurul meu. Așa că ai multe de câștigat dar și pierzi chestii”.

Încă de la lansare, în 2011, "Urzeala Tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award. Inspirat din seria de romane "A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un ţinut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor". A fost seria cea mai longevivă, produsă şi difuzată de HBO.

Scriitorul George R.R. Martin a început să lucreze la această seria de romane în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată iniţial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate şi încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 47 de limbi, inclusiv în română, şi s-au vândut în peste 90 de milioane de exemplare pe plan mondial.

Ultimele două volume din serie, ”The Winds of Winter” și ”A Dream of Spring” sunt în curs de apariție, data lansării fiind în continuare un secret.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.