Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion a semnat: AUR face prima alianță politică pentru alegerile din 2024

hotnews.ro
george simion aur

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a semnat marţi un protocol de asociere cu Forţa Identităţii Naţionale pentru construirea unui "pol suveranist autentic", el menţionând că drumul spre 50% plus unu, la alegerile din 2024, "este matematică pură", scrie Agerpres.

"Din ce în ce mai mulţi oameni, din ce în ce mai multe formaţiuni se alătură partidului AUR, se alătură proiectului AUR. Sunt foarte bucuros că, pe lângă Partidul Republican şi Alianţa Naţional Ţărănistă, Partidul Forţa Identităţii Naţionale va semna oficial protocolul de asociere în alianţa AUR, într-un pol suveranist autentic. În sală mai sunt reprezentanţi din partea Partidului Satul Românesc şi din partea Alianţei Renaştere Naţională. Drumul spre 50% plus unu din voturile românilor este matematică pură. Vom avea, în 2024, în termeni mai războinici aşa, două corpuri de armată care se bat. Se va lupta aşa-zisul bloc democratic PSD - PNL şi veşnicul UDMR cu polul suveranist coagulat în jurul AUR. Avem nevoie de 50 de deputaţi şi dacă trebuie îi găsim, avem nevoie de 25 de senatori", a precizat George Simion, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a afirmat că AUR îşi propune câştigarea alegerilor europarlamentare de anul viitor, câştigarea cât mai multor primării şi consilii judeţene şi să obţină 50% plus unu la alegerile parlamentare şi prezidenţiale, menţionând că pentru atingerea acestui obiectiv partidul este deschis către alte formaţiuni politice, grupuri de iniţiativă şi personalităţi ale lumii publice.

"Avem nevoie de câştigarea alegerilor europarlamentare şi după aceea de câştigarea cât mai multor primării şi consilii judeţene şi avem nevoie la parlamentare şi prezidenţiale de 50% plus 1. Asta înseamnă să acceptăm în rândurile noastre şi oameni care vin din alte formaţiuni, care vin din grupuri de iniţiativă şi personalităţi ale lumii publice, iar eu întotdeauna am făcut acest apel public să intre toţi românii pe Platforma de Merit. Toţi cei care vin aici nu vin la masa pusă, nu vin la candidaturi dinainte asigurate, ci vin să muncească, astfel încât pentru prima oară în ultimii 33 de ani forţele care au condus România să fie înlăturate democratic de la putere", a susţinut Simion.

Liderul AUR a menţionat că sunt bineveniţi în partid şi cei de alte religii, "mai ales în contextul actualului conflict din Orientul Mijlociu pe care îl vrem soluţionat cât mai rapid".

"Ne bucurăm şi putem să arătăm publicului că această identitate creştină pe care AUR o are şi pe care România şi pe care continentul european o au este îmbrăţişată şi de evrei, şi de musulmani, şi ne bucurăm că AUR reuşeşte să pună la aceeaşi masă şi pe unii şi pe alţii", a conchis Simion.

La rândul său, liderul partidului Forţa Identităţii Naţionale, Ilan Laufer, a subliniat că alianţa este singura variantă de a câştiga alegerile în 2024.

"Consider că această alianţă este singura variantă prin care să putem să ducem la o schimbare a puterii în România, care conduce de 33 de ani. (...) Îmi doresc foarte mult şi mă voi lupta în cadrul AUR să avem o lege a repatrierii, sunt foarte mulţi români care vor să se întoarcă în România şi nu au cadrul legal ca să facă acest lucru. Mă voi lupta să avem un nou program startup nation. Datoria externă a României a crescut în ultimii şapte ani, de la 50 de miliarde la 150 de miliarde de euro, fără să vedem şcoli, fără să vedem spitale, fără să vedem autostrăzi, bani care s-au dus către clientela politică, către studii de fezabilitate de sute de milioane de euro, care nu folosesc nimănui, către o campanie de vaccinare care nu a folosit la nimic", a susţinut Laufer. În cadrul conferinţei, şi-au anunţat înscrierea în AUR oamenii de afaceri Mohammad Murad şi Sorin Constantinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.