Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion a vrut să schimbe numele Alianței AUR - Biroul Electoral Central a respins cererea

Alianța pentru Unirea Românilor
AUR Alianta pentru Unirea Romanilor

Alianţa AUR – formată din Alianţa pentru Unirea Românilor, Partidul Republican din România şi Partidul Naţional Conservator Român– a cerut Biroului Electoral Central modificarea oficială a denumirii, în Alianţa pentru Unirea românilor, solicitarea fiind respinsă. Anterior, BEC a admis protocolul de constituire a Alianţei AUR.

BEC a adoptat, în şedinţa de marţi, o Decizie de respingere a Actului rectificativ al protocolului de constituire a alianţei electorale „Alianţa AUR”.

Cele trei formaţiuni au cerut, prin actul rectificativ, ca denumirea oficială a formaţiunii să fie Alianţa pentru Unirea Românilor.

„BEC califică actul în discuţie drept act de modificare a protocolului”, apreciază BEC, adăugând că protocolul de constituire a Alianţei AUR a fost deja aprobat printr-o decizie definitivă.

În consecinţă, BEC respinge actul de mofificare a denumirii, dar decizia poate fi contestată în 48 de ore la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tot în ședința de marți, BEC a adoptat următoarele hotărâri:

- Hotărâre privind documentele pe care trebuie să le conțină dosarele de candidatură care vor fi depuse la birourile electorale de circumscripție la alegerile locale din anul 2024

- Hotărâre privind aplicarea unitară a prevederilor art. 45-56 din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 16-18 din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare

- Hotărâre privind aplicarea unitară a prevederilor art. 7 alin. (3) teza I din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.