Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion anunță că negociază cu Ludovic Orban pentru suspendarea lui Klaus Iohannis

orban simion

Co-preşedintele AUR, George Simion, susţine că sunt deputaţi PNL care au semnat pentru demiterea preşedintelui Klaus Iohannis, iar până acum ar fi strâns 200.000 de semnături. Simion mai spune că negociază și cu Ludovic Orban pentru susținerea acestui demers.

„În momentul acesta, Klaus Iohannis trebuie demis și România trebuie să aibă președinte”, a declarat Simion, într-un interviu la emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3.

„Dar cum să-l demiteți dumneavoastră pe domnul președinte, când cu voturile pe care le aveți, să zicem și ale USR, nu cred că faceți nici treimea aceea cu care să demarați demersul”, a replicat realizatorul Răzvan Dumitrescu.

„Și cu domnul Orban, cu siguranță, strângem semnăturile. Avem 48, până acum”, a răspuns Simion, adăugând că  alți 80 de parlamentari sunt „de la cei care sunt cu Satana” (USR, n.r.).

„Suntem bucuroși și am dat, de altfel, curs unei invitații a dvs. la o emisiune, să dezvoltăm aceste idei, alături de specialiștii, care vin, ușor-ușor, alături de AUR. Vrem să construim o alternativă la guvernare, vrem să construim un cabinet din umbră”, a mai declarat liderul AUR.

Întrebat dacă această construcție va fi împreună cu Ludovic Orban, Simion a răspuns: „Dacă Ludovic Orban își va face o forță politică, iar această forță politică va fi capabilă să treacă pragul electoral, putem discuta despre această alternativă.”

„În perioada imediat următoare, noi nu avem cum să intrăm la guvernare, doar putem propune buni specialiști. Putem să construim cu grupul de parlamentari pe care îl are domnul Orban în jurul lui, în acest moment domnul Orban nu are propriul partid. Dacă o să își facă propriul partid”, a explicat George Simion.

Liderul AUR a precizat că a avut și are discuții cu Ludovic Orban, care este „foarte dezamăgit de felul în care s-a schimbat, peste noapte, Klaus Iohannis și cum, practic, a fost trădat”.

„Nu avem nicio problemă în a discuta. Dialogăm cu toată lumea din Parlamentul României și credem că este de bun augur. Trebuie să cooperăm în viitoarea variantă de opoziție cu domnul Orban, dacă nu ajungem la alegeri anticipate, pentru că așa ne-a spus PSD, în urmă cu trei săptămâni. Totul se schimbă de pe o zi pe alta și, într-adevăr, opoziția de astăzi este puterea de mâine”, a mai precizat George Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.