Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion: 'AUR nu va vota moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Educaţiei - e o bătaie de joc'

Facebook
George Simion

Deputaţii AUR nu vor vota moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Educaţiei pentru că "este o bătaie de joc", a anunţat, luni, în plen, preşedintele AUR, deputatul George Simion, susţinând că şi Sorin Cîmpeanu se face vinovat că nu a făcut nimic pentru învăţământul dual şi profesional şi a continuat practicile de politizare, iar "doctoratele plagiate sunt în continuare încurajate", potrivit Agerpres.

"Dezbatem astăzi moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Câmpeanu, moţiunea USR care a contribuit la bătaia de joc la adresa şcolii româneşti din ultimii doi ani, bătaie de joc care, de altfel, se perpetuează de peste 30 de ani cu un fel şi fel de reforme. Nu ştiu ce reforme vrea domnul ministru Câmpeanu să facă fără teze, fără note, probabil reforma cerută de primul turist al ţării, domnul Klaus Iohannis. Nu ştiu ce reformă vrea USR să facă, probabil reforma în învăţământ cerută de ministrul pe care ei l-au susţinut şi l-au pus în acest scaun. Nu ştiu ce reforme, după reforme, probabil neveste, după neveste la inspectorate, în scaune de director de şcoală, de liceu şi aşa mai departe, vor oamenii politici care au adus şcoala halul în care este", a afirmat Simion, la dezbaterea moţiunii simple.

El a spus că "singura reformă şi singurul model de şcoală românească este dat de Şcoala ardeleană şi de Spiru Haret".

"O şcoală trebuie să formeze caractere şi o şcoală dă utilitate pentru societate şi o şcoală adaptată la piaţa muncii. Lucrul ăsta nu se găseşte în România educată cu care ne minte primul turist al ţării de prea mulţi ani şi care este promovată de domnul ministru Câmpeanu", a adăugat Simion.

Liderul AUR a susţinut că nu poate să găsească "vreo utilitate actului de debarcare a domnului Câmpeanu".

"Dacă nu e domnul Câmpeanu, e domnul Olteanu, e domnul Munteanu, dar problemele din sistem rămân aceleaşi. Ce reformă să faceţi? Unu plus unu nu face în continuare doi? Şi-a schimbat laturile triunghiul isoscel? S-au mărit literele din alfabet? Faptul că anul acesta avem cei mai puţini înscrişi la Bacalaureat este, probabil, comparabil cu felul în care naţionala de fotbal a României atinge noi şi noi cote de penibilitate şi în care societatea românească ajunge şi mai jos şi mai jos. Dar nu i-aş reproşa asta domnului ministru al Educaţiei, ci aş reproşa asta exact iniţiatorilor moţiunii, care sunt vinovaţi pentru cel mai mic număr de înscrişi la examenul de Bacalaureat pentru că ai noştri copii nu mai fac şcoală de doi ani din cauza miniştrilor sănătăţii ai USR", a adăugat George Simion.

El s-a referit şi la examenul de Bacalaureat, menţionând că Sorin Cîmpeanu nu a făcut nimic pentru învăţământul dual şi profesional.

"Şcoala, pe lângă tineri care absolvă examenul de Bacalaureat, are nevoie şi de frizeri şi de tâmplari şi de zidari şi aici, domnule ministru, cred că sunteţi vinovat. Nu aţi făcut nimic pentru învăţământul dual, nu aţi făcut nimic pentru învăţământul profesional, aţi continuat practicile de politizare. În loc să avem profesori pe competenţe, avem atârnători de partid, iar doctoratele plagiate sunt în continuare încurajate. Am văzut colegi aici în Parlament care şi-au făcut doctorate în timp ce îşi finalizau studiile de liceu la seral, din păcate", a mai susţinut deputatul AUR.

George Simion a menţionat şi că ministrul Educaţiei a anunţat o reformă "în pauza dintre două cafele", iar USR "mimează moţiunile simple".

"Cea mai mare vină aveţi, domnule ministru, pentru că aţi anunţat o reformă a Educaţiei în pauza dintre două cafele. În schimb, colegii de la USR se joacă de-a opoziţia şi mimează moţiunile simple.(...) Nu o să votăm această moţiune, nu o să ne prezentăm, pentru că este o bătaie de joc", a conchis Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.