Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion contestă varianta Bisericii Ortodoxe: 'Nu există comunicatul. L-ați văzut pe site-ul Patriarhiei?'

AUR
George Simion

Copreședintele AUR, George Simion, susține că ultimul comunicat al Bisericii Ortoxe Române, prin vocea lui Vasile Bănescu, nu este unul valabil. În respectivul comunicat Biserica Ortodoxă se delimita de lupta politică, mai ales că partidul AUR a fost asociat cu Biserica Ortodoxă.

„L-ați văzut pe site-ul Patriarhiei? Nu există. A fost elucubrant. A fost pe un grup de Whatsapp. A folosit cuvinte sofisticate, fără să ne indice clar partidul AUR”, a spus George  Simion, la postul B1TV.

BOR, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, se delimitează de orice alăturare cu factori politici (întregul comunicat poate fi citit aici).

  • Pasaj din comunicat: „Ispita unirii lor conduce inevitabil la edulcorarea religiei și la butaforizarea politicii, ambele efecte fiind profund dăunătoare sănătății organismului social. Amestecarea lor nătângă a făcut deja prea multe victime în istorie, inclusiv în cea românească, și orice încercare de transgresare a graniței dintre ele s-a dovedit constant sortită eșecului moral și toxicului exces populist.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.