Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion nu este mulțumit de Raportul privind decesele de COVID-19: Haideţi să spunem românilor adevărul

Facebook
George Simion

Draport, sanatate, morti, covideputatul AUR George Simion a declarat, luni, că raportul privind datele deceselor de COVID-19, publicat de Ministerul Sănătăţii, "nu face lumină" şi "împarte o responsabilitate difuz", menţionând că nu se spune cine este vinovat de această situaţie.

"Acest raport pe care, în sfârşit, l-a publicat doamna ministru, nu face lumină, din păcate, pentru că împarte o responsabilitate difuz. Când responsabilitatea este împărţită difuz nu există responsabilitate, nu se spune în raport cine este vinovat de discrepanţele majore de raportare, între 5 mii şi 10 mii de cazuri, 30% dintre cei raportaţi care fiind morţi de COVID. Ceea ce acuzăm noi de un an de zile, că în România vorbim de pandemită, se adevereşte. Se spune în raportul Ministerului Sănătăţii că în 99% dintre cazurile care asociau un diagnostic de COVID a fost considerat acest diagnostic secundar în relaţia dintre spitale şi Casa de sănătate, ceea ce pe noi ne face să adresăm o întrebare foarte importantă: decontarea cazurilor de COVID cum s-a făcut", a afirmat Simion, în plenul Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului, la care a fost prezentă Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

El a spus că, "dacă nu exista rivalitatea şi mâncătoria între partidele aflate la guvernare, nu se afla niciodată despre aceste diferenţe majore dintre cazurile acestea de COVID şi ne-COVID".

"Vă întreb, pe ce bază s-au făcut politicile de sănătate, pe baza cărora noi am fost închişi în casă, pe baza cărora zeci de mii familii nu au fost lăsate să-şi îngroape creştineşte morţii, pe baza cărora sute de mii de locuri de muncă s-au pierdut, pe baza cărora milioane de copii nu au putut să meargă la şcoală şi să beneficieze de educaţie. Doamna ministru, cine este vinovat? Asta nu spuneţi dumneavoastră în acest raport, cu subiect şi predicat. Cine este vinovat pentru că noi, în opinia publică, auzeam un număr de morţi în fiecare zi şi se dovedeşte, după un an de zile, că nu noi eram conspiraţioniştii şi că aveam dreptate. Aceste numere livrate zi de zi pentru a înspăimânta opinia publică nu erau reale", a adăugat deputatul AUR.

El a transmis să nu se mai încerce ascunderea adevărului. "Haideţi să spunem românilor adevărul, este cazul", a adăugat George Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.