Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros anunță un viitor APOCALIPTIC pentru UE: 'Cred că am avut noroc de dușmani buni'

george soros

George Soros e de parere ca Uniunea Europeana se afla in pragul destramarii. Intr-o declaratie acordata celor de la Financial Times, afaceristul a apreciat ca problemele cu care se vor confrunta tarile membre UE vor crea un context favorabil intaririi vertiginoase a Rusiei, care va renaste.

"Este alt deja-vu, cu un singur amendament: astazi, lumea este dominata de nationalism. UE este o institutie aflata in pragul destramarii. Iar Rusia este o putere, care renaste pe bazele nationalismului", a spus Soros, comentand, pentru FT, atacurile lansate la adresa lui si a fondului pe care il patroneaza de unele state europene.

Citește și: ATENȚIE! Ce venituri NU se impozitează în 2018 - Dacă obții banii astfel, nu plătești TAXE, pentru ei, la stat

In opinia istoricului Anne Applebaum, milionarul de origine europeana este un dusman comod pentru lideri precum premierul ungar Viktor Orban. "Ei nu vor sa-si exprime deschis atitudinea antiamericana sau opozitia fata de UE. De aceea l-au desemnat pe Soros drept principala amenintare, omul de afaceri intruchinpand, in opinia lor, toate valorile europene care nu sunt pe gustul lor", afirma Applebaum, potrivit Jurnalul.ro.

Soros declara insa ca este gata sa riposteze. Astfel, daca initial miliardarul american intentiona sa suspende activitatea organiztiei Open Society Foundations (OSF) inainte de decesul sau, acum se ocupa cu si mai multa energie de proiectul sau, pentru a permite cresterea democratiei acolo unde guvernele resping pluralismul si transparenta.

"Cred ca am avut noroc de dusmani buni. Ma obliga sa ma simt complet pregatit sa ripostez si sa apar cauzele pe care le consider corecte", a adaugat George Soros pentru Financial Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.