Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George W. Bush face campanie pentru fratele său Jeb în Carolina de Sud

www.telegraph.co.uk
george bush jeb bush

Fostul preşedinte al Statelor Unite George W. Bush a făcut campanie în favoarea fratelui său Jeb Bush, cu un apel către alegători de a respinge fanfaronada lui Donald Trump, un alt aspirant republican la Casa Albă, al cărui nume nu l-a menţionat în niciun moment, luni, la Charleston în Carolina de Sud, relatează Reuters şi EFE. 

Apariţia fratelui mai mare în timpul campaniei l-ar putea ajuta pe Jeb Bush să obţină voturile republicanilor în Carolina de Sud, dar există de asemenea unele riscuri, având în vedere că fostul preşedinte a lansat războiul din Irak în 2003, care s-a terminat devenind foarte impopular printre mulţi americani şi pentru care principalul candidat republican Trump a găsit motiv să-l critice. 

Intervenţia lui George W. Bush, care a stat mai mult în afara politicii după ce şi-a încheiat mandatul la începutul anului 2009, a a generat urale în mod repetat, timp de 20 de minute din partea celei mai mari mulţimi de care s-a bucurat Jeb Bush în campania sa, notează Reuters. 

Fără a-l menţiona pe nume pe Trump, George W. Bush, în vârsta de 69 de ani, nu a lăsat nicio îndoială că vorbea despre miliardarul din New York care utilizează retorica incendiară la evenimentele din campania sa. 

"Acestea sunt vremuri grele şi ştiu că americanii sunt supăraţi, dar nu avem nevoie de cineva în Biroul Oval care se uită în oglindă şi ne inflamează mânia şi frustrările", a spus fostul preşedinte american. 

Adevărata putere, a adăugat el, înseamnă provocările şi reuşita. 

"Puterea nu este retorică goală. Nu este fanfaronadă. Nu este teatru. Adevărata putere vine de la integritate şi caracter. Şi, în experienţa mea, cea mai puternică persoană nu este de obicei cea mai gălăgioasă din cameră", a insistat George W. Bush. 

Dacă prezenţa fratelui mai mare îl va ajuta pe Jeb Bush, 63 de ani, sâmbătă în alegerile primare republicane din Carolina de Sud rămâne de văzut. Jeb este pe locul patru în sondajele din Carolina de Sud, după Trump, senatorul de Texas Ted Cruz şi senatorul de Florida Marco Rubio, mai notează Reuters. 

Trump, într-o conferinţă de presă la Charleston mai devreme în aceeaşi zi, a continuat cu un flux de insulte îndreptate împotriva familiei Bush, insistând că fostul preşedinte poartă o parte din vină pentru atacurile din 11 septembrie 2001.AGERPRES/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.