Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gerd Janson, unul dintre cei mai influenți DJ-i house din Germania, deschide seria evenimentelor Red Bull Music din 2019

twitter.com
DJ Club

Gerd Janson, unul dintre cei mai influenți DJ-i house din Germania, deschide seria evenimentelor Red Bull Music din 2019, pe 22 februarie, în Club Control din București, potrivit Mediafax.

Prețul biletelor pentru acest show, care va debuta la ora 23.00, este de 20 de lei.

Fost jurnalist muzical convertit în DJ, Gerd Janson a bifat toate etapele: critic muzical, curator radio, lector și producător, activist house declarat și artist neconformist. S-a remarcat prin producții muzicale curajoase și set-uri ce-au făcut înconjurul lumii. Și-a lansat propriul său label, Running Back, unde explorează constant noi teritorii muzicale în house & techno, și este în prezent rezident al legendarului club Robert Johnson din Frankfurt. Face parte din duoul Tuff City Kids, alături de Phillip Lauer.

Născut în România, Gerd nu a apucat să-și cunoască rădăcinile, întrucât familia lui a urmat marele exod nemțesc de la sfârșitul anilor 1970, potrivit comunicatului.

Citește și: George Clooney, Brad Pitt și Robert de Niro se numără printre vedetele care au criticat decizia Academiei pentru decernarea unor Oscaruri în pauzele publicitare

În 1998, devine rezident DJ la Café Kesselhaus din Darmstadt. Nostalgic, Janson crede că spiritul original al clubbing-ului berlinez (mai exact, scena muzicii dance din anii '90, dominată de techno) este ilustrat cel mai bine de Panorama Bar din Berghain, un loc unde politica casei era că se intra atât de greu încât toată lumea care reușea era fericită din acest motiv, și, în plus, toți căpătau câte-un sticker pe telefon, astfel încât să nu poată face fotografii și să-și bată capul despre cum se vor vedea mai târziu în social media.

"Încă îmi e greu să spun că sunt DJ, deși cred că asta fac acum", spunea Gerd Janson anul trecut, la Red Bull Music Academy Berlin 2018. "N-am văzut-o niciodată ca pe-o carieră, nici n-am tratat-o ca atare. (...) Văd DJ-i tineri care-mi plac foarte mult și cred că învață meserie într-un mod diferit, dar cred că dacă iei asta în serios, ca o formă de artă sau cum vrei s-o numești, atunci trebuie să investești permanent timp în asta. (...) Poți învăța elementele de bază în dormitor, dar pentru a învăța cu adevărat, trebuie s-o faci în fața oamenilor. Trebuie să pui muzică oamenilor pentru a-i vedea cum reacționează", a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.