Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a aprobat exporturile militare către Arabia Saudită

armament

Consiliul Federal de Securitate al Germaniei a aprobat livrările de componente militare către Franţa pentru eventuala lor vânzare către Arabia Saudită, la două săptămâni după relaxarea restricţiilor asupra exporturilor militare către regatul saudit, a anunţat vineri ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unei scrisori a lui Altmaier adresată Comisiei pentru Economie din Parlamentul german, Consiliul pentru Securitate, care s-a întrunit în secret, a aprobat nouă livrări de componente către şase ţări.

După ce a impus o interdicţie totală asupra exporturilor militare către Arabia Saudită în noiembrie, la sfârşitul lunii trecute guvernul german a relaxat restricţiile asupra livrărilor de componente militare către ţări care fac exporturi către Arabia Saudită. Decizia a urmat unor proteste exprimate de Franţa şi de Marea Britanie.

Citește și: Liviu Dragnea atacă 'maimuțoii și măscăricii' din UE: Ni s-a spus să facem cu mâna la conducta cu petrol, că așa trebuie să fie integrarea .

Parisul şi Londra s-au plâns că interdicţia Berlinului asupra vânzărilor de arme către Arabia Saudită afectează în special proiectele comune şi împiedică exportul de arme produse cu componente germane.

Interdicţia asupra produselor sută la sută germane rămâne în vigoare până la sfârşitul lui septembrie. Această interdicţie a fost impusă după asasinarea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în octombrie, având legătură şi cu implicarea Arabiei Saudite în războiul civil din Yemen.

De asemenea, au fost acordate trei permise de exporturi către Emiratele Arabe Unite (EAU), implicată la rândul său în conflictul din Yemen, se mai spune în scrisoarea lui Altmaier.

În luna martie anul trecut, coaliţia guvernamentală germană a impus o interdicţie parţială asupra exporturilor de arme către ţările implicate în conflict, exceptând exporturile care au fost deja convenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.