Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a pus un politician cu rădăcini în Transilvania să fie responsabilul guvernului pentru combaterea antisemitismului

Felix Klein, care are rădăcini transilvane, este noul responsabil cu combaterea antisemitismului al guvernului german, a anunţat Ambasada Germaniei la Bucureşti.

"Începând de astăzi, primul responsabil al guvernului federal pentru viaţa evreiască în Germania şi combaterea antisemitismului, dr. Felix Klein, îşi începe mandatul - o sarcină nu tocmai uşoară. Familia sa are rădăcini în Transilvania", se arată în anunţul făcut de Ambasadă pe contul de Facebook.

Citește și: PRO TV a șters înregistrarea cu tânăra care pare că se droghează! Iată motivul

Familia sa călătorea regulat în România. Bunicul său, Fritz Klein, a venit în 1922 de la Sibiu la Berlin. Însărcinatul Guvernului german cu combaterea antisemitismului a călătorit în România în urmă cu câţiva ani.

România e fost mereu prezentă în familia lui Klein, locuinţa fiind decorată cu obiecte ceramice ale meşteşugarilor din Transilvania, scrie news.ro.

Citește și: BNR face un anunț cu greutate! Care este situația rezervelor României

Potrivit Deutche Welle, Klein este diplomat de carieră, crescut în Italia, cu stagii de serviciu în America de Sud şi în mai multe ţări europene. Comunitatea evreiască din Germania îl apreciază iar Klein este considerat candidatul dorit pentru noua funcţie de către Consiliul Central al Evreilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.