Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a strâns aproape şase miliarde de euro de pe urma dobânzilor negative la obligaţiunile guvernamentale

finanzaonline.com
germania alegeri

Guvernul german a strâns în acest an aproape şase miliarde de euro graţie dobânzilor negative la care se împrumută de pe piaţă, se arată într-o scrisoare trimisă unui parlamentar de extrema stângă de către secretarul de stat în Ministerul german al Finanţelor, Florian Toncar, şi consultată de Reuters.

Cu prilejul emiterii de obligaţiuni pentru finanţarea bugetului, "au fost colectate plăţi în valoare de aproximativ 5,855 miliarde de euro", se precizează în scrisoarea lui Florian Toncar ca răspuns la o întrebare formulată de Christian Goerke, membru al partidului de extremă-stânga german Die Linke, potrivit Agerpres.

Pentru a face faţă efectelor pandemiei de coronavirus, Guvernul federal a împrumutat în acest an o sumă record de 483 miliarde de euro de pe pieţele financiare, cu aproape 20% mai mult decât în 2020, când a fost stabilit precedentul record în materie de împrumuturi de pe piaţă.

Rata medie a dobânzii la care au fost emise obligaţiunile guvernamentale germane în acest an a fost de minus 0,56%, a precizat Florian Toncar. Chiar şi aşa, emisiunile de obligaţiuni organizate de Guvernul german au fost suprasubscrise în proporţie de 1,7 ori.

"În pofida dobânzilor negative, bond-urile germane se vând ca pâinea caldă. Guvernul federal ar fi putut vinde şi mai multe obligaţiuni, fără nicio problemă", a declarat Christian Goerke, parlamentar din partea partidului de extremă-stânga german Die Linke în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

Pentru anul următor, Agenţia responsabilă de gestionarea datoriei guvernamentale a Germaniei intenţionează să emită obligaţiuni în valoare de 410 miliarde de euro.

Beneficiind de un rating de top "AAA" din partea tuturor marilor agenţii de rating, obligaţiunile guvernamentale germane sunt căutate de investitori deoarece sunt considerate a fi foarte sigure. În plus, programele de achiziţii de obligaţiuni demarate de Banca Centrală Europeană au crescut şi ele cererea pentru obligaţiunile germane, ceea ce a împins şi mai mult în jos dobânzile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.