Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania admite că sumele destinate refugiaților reprezintă un risc pentru buget

Wolfgang Schauble

Ministrul de finante german Wolfgang Schaeuble a recunoscut marti ca 'nu stie' daca bugetul federal german va mai putea înregistra un echilibru anul viitor, care ramâne totusi obiectivul sau, în pofida miliardelor de euro cheltuite cu imigrantii, transmite AFP.

'Vrem sa facem în asa fel încât sa nu mai contractam noi datorii, daca va fi posibil', a declarat ministrul conservator în fata unui congres al fabricantilor de masini-unelte la Berlin.

'În familia mea politica, am fost întrebat: 'De ce spui daca va fi posibil'. Ei bine, pentru ca adevarul e ca nu stiu nimic', a adaugat Schaeuble.

Germania a reusit anul trecut, pentru prima data dupa 1969 si cu un an înainte de orizontul de timp prevazut, sa aiba un buget federal echilibrat, ceea ce înseamna ca statul nu a contractat noi datorii. Obiectivul guvernului condus de Angela Merkel este ca acest echilibru, promis de conservatori alegatorilor, sa devina o regula.

Însa statul federal se confrunta cu cheltuieli de miliarde de euro pe care nu le-a anticipat, în contextul în care Germania se asteapta în acest la un numar de pâna la un milion de solicitanti de azil.

Aceste sosiri masive reprezinta 'o provocare mai mare decât majoritatea lucrurilor carora a trebui sa le facem fata în ultimii 65 de ani', a declarat Schaeuble, care a vorbit de asemenea despre un 'potential de risc nemaipomenit' pentru finantele publice.

Totusi, 'putem si vom reusi sa depasim aceasta provocare', a declarat ministrul german de finante, reiterând astfel asigurarile oferite permanent de cancelarul Angela Merkel.

Guvernul federal a promis ajutoare de miliarde de euro comunelor si landurilor germane, însarcinate cu primirea si gazduirea de imigranti.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.