Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ar putea suplimenta măsurile anti-Covid-19! Oficial german: 'Să fie pregătiți pentru 4-5 luni de restricţii dure'

RTL
coronavirus germania

Germanii sunt avertizați că ar putea urma încă aproximativ cinci luni de restricții dure până la relaxarea măsurilor anti-Covid-19. Avertismentul vine de la membrii Guvernului de la Berlin care avertizează că măsurile ar putea fi înăsprite, relatează Mediafax.

Germanii ar trebui să fie pregătiţi pentru restricţii severe pentru încă patru, cinci luni pentru a opri creşterea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 şi nu ar trebui să se aştepte ca regulile actuale să fie anulate rapid, a declarat ministrul Economiei Peter Altmaier.

Citeste si: VIDEO - Ludovic Orban recunoaște: 'La instalațiile interioare n-au fost făcute verificări, iar la cele de oxigen ultima a fost făcută în martie 2020'

„Încă nu am ieşit la liman. Nu ne putem permite un yo-yo, economia deschizându-se şi închizându-se constant”, a spus el referindu-se la numărul de infecţii.

Germania a impus la începutul lunii un set de măsuri dure pentru a opri al doilea val al pandemie. Datele de la Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecţioase au arătat duminică că numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut cu 16.947 ajugând la un total de 790.503. Cifrele din weekend tind să fie mai mici, deoarece nu toate datele sunt raportate de autorităţile locale.

Altmaier a mai spus că Germania ar trebui să se ferească de o relaxare a restricţiilor prea repede.

„Dacă nu vrem zile cu 50.000 de infecţii noi, aşa cum se întâmpla în Franţa în urmă cu câteva săptămâni, trebuie să trecem prin asta şi să nu speculăm în mod constant relaxarea măsurilor. Toate ţările care şi-au ridicat restricţiile prea devreme au plătit până acum un preţ prea mare în ceea cea ce priveşte viaţa umană pierdută”, a spus el pentru Bild am Sonntag.

Citeste si: VIDEO - Premierul României a anunțat care este starea de sănătate a medicului din Belgia

Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat, sâmbătă, la un eveniment online al partidului cancelarului Angela Merkel că urmează săptămâni grele, posibil chiar luni. Preşedintele german al Asociaţiei Medicale Mondiale, Frank Ulrich Montgomery, a avertizat cu privire la o posibilă lipsă de paturi şi probleme de personal în spitalele germane.

„Previziunea mea este că va trebui să vorbim despre restricţii suplimentare, mai degrabă decât de relaxare”, a spus el pentru Augsburger Allgemeine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.